Επανερμηνεύοντας τον Τένεσι Ουίλιαμς: Σκηνοθετικές προσεγγίσεις

Επανερμηνεύοντας τον Τένεσι Ουίλιαμς: Σκηνοθετικές προσεγγίσεις

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ.

Η Εταιρεία Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού (Ε.Θ.Α.Λ.), με αφορμή την παρουσίαση του έργου του Τένεσι Ουίλιαμς “Η Νύχτα της Ιγκουάνα”, διοργανώνει ημερίδα αφιερωμένη στον κορυφαίο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα Τένεσι Ουίλιαμς.

Στόχος της ημερίδας είναι η ανάδειξη προεκτάσεων, ιδεών, καινοτομιών, ερμηνευτικών προσεγγίσεων και πρωτότυπων συλλογιστικών στο έργο του κορυφαίου Αμερικανού θεατρικού συγγραφέα και λογοτέχνη.

Κύριος ομιλητής της ημερίδας θα είναι η Sue Dunderdale, σκηνοθέτις και πρώην πρόεδρος του Τμήματος Σκηνοθεσίας της Royal Academy of Dramatic Art.

Ομιλητές θα είναι επίσης ο Γρηγόριος Ιωαννίδης, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Αύρα Σιδηροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, η Νάτια Αναξαγόρου, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Μεσαιωνολόγος, Ιστορικός Τέχνης και Επιμελήτρια Εικαστικών Εκθέσεων, η Μαρία Χαμάλη, Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Κριτικός Θεάτρου και ο Πάρις Ερωτοκρίτου σκηνοθέτης.

Στην ημερίδα θα συμμετάσχουν επίσης συντελεστές της παράστασης “Η Νύχτα της Ιγκουάνα”, προκειμένου να μοιραστούν τις δικές τους εμπειρικές επισημάνσεις σε ειδική συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.

Η παρακολούθηση της ημερίδας είναι ανοικτή για το κοινό.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2018 (9:30 π.μ. – 13:30 μ.μ.) στον Τεχνοχώρο της Ε.Θ.Α.Λ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy