Επενδυτικό-αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα συζήτησαν Βαρουφάκης -ΕΤΕπ

Ενα νέο μεγάλο επενδυτικό- αναπτυξιακό σχέδιο για την Ελλάδα, ήταν το βασικό θέμα συζήτησης του Υπουργού Οικονομικών της Ελλάδας Γιάνη Βαρουφάκη, με κλιμάκιο ανώτατων στελεχών της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, επικεφαλής του οποίου ήταν ο Γενικός Διευθυντής της Luca Lazzaroli. Είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του Υπουργού με τον Πρόεδρο της Τράπεζας Werner Hoyer.

`Οπως έγινε γνωστό σήμερα από το Υπουργείο, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουνίου, σε ιδιαίτερα θερμό κλίμα και αποφασίσθηκε η συνέχιση και εντατικοποίηση των συνομιλιών των δύο πλευρών, ώστε έως τις 15 Ιουλίου να έχουν αποσαφηνισθεί οι λεπτομέρειες του όλου σχεδίου και να δρομολογηθεί η υλοποίησή του.

Το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο, αναφέρεται από το Υπουργείο, θα κινηθεί στο ευρύτερο πλαίσιο του σχεδιασμού της κυβέρνησης για μια βιώσιμη συμφωνία, ο οποίος θα έχει ως βασικούς πυλώνες: την αναδιάρθρωση του χρέους, την αναπτυξιακή ώθηση της ελληνικής οικονομίας και τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα.

Σημειώνεται ότι το θέμα των μεταρρυθμίσεων θα είναι και το αντικείμενο της συνάντησης, το απόγευμα στο Παρίσι, του κ. Βαρουφάκη με το
Γενικό Γραμματέα του ΟΟΣΑ Ανχελ Γκουρία.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy