«Επενδυτικό σοκ» θέλει ο Τσίπρας

Θερμής υποδοχής έτυχε στο Πεκίνο ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τον Κινέζο ομόλογό του, Λι Κετσιάνγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η Κίνα θα βοηθήσει την Ελλάδα.

Ο Κινέζος Πρωθυπουργός χαρακτήρισε τις σχέσεις των δύο χωρών απολύτως ειλικρινείς, υπογραμμίζοντας ότι οι κινεζικές επιχειρήσεις βλέπουν θετικά την επενδυτική αγορά της Ελλάδας. Πρόσθεσε ακόμη,μιλώντας στο φόρουμ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών, ότι η Κίνα θα βοηθήσει την Ελλάδα να γίνει πιο δυνατή σε μια δυνατή Ευρώπη.

Από την πλευρά του, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε πως «το ισχυρό μήνυμα που στέλνουμε στις διεθείς αγορές είναι ότι η Ελλάδα εισέρχεται οριστικά σε μια νέα φάση». Η Ελλάδα, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό γυρίζει καθώς «Το κλείσιμο της αξιολόγησης επικυρώνει αυτή την προσπάθεια».

«Επιδιώκουμε ένα επενδυτικό σοκ δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων για να χτυπήσουμε την αποεπένδυση και να αντιμετωπίσουμε την ανεργία» τόνισε ο κ. Τσίπρας, συμπληρώνοντας πως δημιουργούνται σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες χαμηλού ρίσκου στη χώρα.

Τέλος, ο Έλληνας Πρωθυπουργός είπε ότι η συμφωνία με την Cosco είναι αμοιβαία επωφελής και υπογράμμισε ότι Ελλάδα και Κίνα είναι στρατηγικοί εταίροι και όχι απλώς ευκαιριακοί συναλλασσόμενοι. Η Κίνα, συμπλήρωσε, μπορεί να υπολογίζει στην ψυχή της Μεσογείου, την Ελλάδα.

thepressproject.gr

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy