Έπαινοι στους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό του ΕΚ

Η πορεία προς τη δημιουργία «είναι σημαντικότερη από το αποτέλεσμα και η προσπάθεια που καταβάλατε όλοι οι συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «European Parliament: A Different Perspective», ανεξάρτητα της διάκρισης και της βράβευσης του σχολείου σας, είναι άξια επαίνου», είπε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του στην Τελετή Βράβευσης των εργασιών του Διαγωνισμού «European Parliament: A Different Perspective» το οποίο υλοποιήθηκε για πρώτη φορά κατά τη σχολική χρονιά 2014-2015, από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο, ο κ. Καδής είπε ότι το Πρόγραμμα αυτό, έχει ως στόχο την προώθηση της Ευρωπαϊκής Ταυτότητας και συγκεκριμένα, την επεξεργασία θεμάτων που σχετίζονται με τις βασικές αξίες και αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Τέτοια είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα, η ενεργός πολιτότητα, ο πολιτισμός, η ποικιλομορφία, η πολυπολιτισμικότητα και η αντιμετώπιση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Θέματα για τα οποία το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού δείχνει ιδιαίτερη ευαισθησία και σεβασμό και αυτό αποδεικνύεται μέσα από τους στόχους και τις δράσεις του. Η ανταπόκριση των Λυκείων ήταν θετική, αφού στο πρόγραμμα συμμετείχαν 10 δημόσιες και ιδιωτικές σχολικές μονάδες Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, από όλες τις επαρχίες της Κύπρου», πρόσθεσε.

Η ιδιαιτερότητα του προγράμματος, συνέχισε ο κ. Καδής, συνδέεται με την ανάγκη εμπλοκής ολόκληρης της σχολικής μονάδας, η οποία σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να εκπονήσει και να υλοποιήσει «Σχέδιο Δράσης» με υποχρεωτικές και προαιρετικές δραστηριότητες.

«Μέσα από το διαγωνισμό δόθηκε η δυνατότητα σε καθηγητές και μαθητές κάθε σχολικής μονάδας, να αναδείξουν την Ευρωπαϊκή διάσταση των προαναφερθέντων θεμάτων μέσα από το καθορισμένο αναλυτικό και ωρολόγιο πρόγραμμα των Λυκείων τους. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Μέσα από τη διαδικασία αξιολόγησης έχει καταδειχθεί η πρωτοτυπία, η δημιουργικότητα, η ευρηματικότητα, η ποικιλομορφία των εργασιών, αλλά και η μεθοδικότητα της εφαρμογής των σχεδίων δράσης και της διάχυσης της πληροφόρησης αυτής προς την τοπική κοινότητα», συμπλήρωσε.

Απευθυνόμενος προς τους μαθητές και μαθήτριες, ο Υπουργός Παιδείας είπε: «Ο ζήλος και ο ενθουσιασμός σας φαίνεται ξεκάθαρα στις υπέροχες εργασίες που κάνατε σε όλα ανεξαιρέτως τα μαθήματα: Ελληνικών, Ιστορίας, Αγγλικών, Γαλλικών, Μουσικής, Τέχνης, Τεχνολογίας και Πληροφορικής».

«Σας εύχομαι από καρδιάς κάθε επιτυχία και σας προτρέπω να συνεχίσετε την πορεία σας με την ίδια αφοσίωση και επιμονή», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy