Έπεται συνέχεια της παραίτησης Χρίστου Πατσαλίδη

Σε 2 εβδομάδες θα τοποθετηθεί και ο Μάριος Καρογιάν – Ανάστατο το επιτελείο Νικόλα.

Ανάστατο είναι το επιτελείο Νικόλα Παπαδόπουλου μετά και από την παραίτηση του αντιπροέδρου του ΔΗΚΟ, Χρίστου Πατσαλίδη. Η ανεπίσημη «Πλατφόρμα Καρογιάν» θα εντείνει, όπως γράψαμε και στο παρελθόν, τη δημόσια εναντίωσή της στον Νικόλα Παπαδόπουλο και τις πολιτικές που διακηρύσσει.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Χ» σε δύο εβδομάδες αναμένεται η δημόσια τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΔΗΚΟ, Μάριου Καρογιάν, ο οποίος θα εκφράσει την αντίθεσή του με το γεγονός ότι ο Ν. Παπαδόπουλος έχει απομακρύνει το ΔΗΚΟ από τις παραδοσιακές του θέσεις στο Κυπριακό. Ταυτόχρονα, θα ασκήσει κριτική, χωρίς να τάσσεται ανοικτά υπέρ άλλης υποψηφιότητας, για τη διαχείριση του κόμματος.

Χθες ο Χρίστος Πατσαλίδης έστειλε πολιτικά μηνύματα επισημαίνοντας κυρίως το γεγονός ότι ποτέ δεν έτυχε προσοχής, από τον Ν. Παπαδόπουλο, κατά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος, η παρατήρησή του για τη συνεργασία του ΔΗΚΟ με κόμματα που αποκήρυξαν τη ΔΔΟ. Ο ίδιος στη γραπτή ανακοίνωσή του υποστηρίζει τη θέση για ΔΔΟ με σωστό περιεχόμενο. Η παρατήρησή του αυτή, σημειώνει, δεν έτυχε προσοχής ούτε κατά την ανακοίνωση της «νέας στρατηγικής». Σαφείς είναι και οι αιχμές για «παραγκωνισμό και περιφρόνηση προς εκλελεγμένα στελέχη», λόγω των διαφορετικών τους προσεγγίσεων. Στο υστερόγραφο της επιστολής αναφέρεται στη στάση του Ν. Παπαδόπουλου στις προηγούμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι «φαίνεται ότι είναι στη μοίρα του κόμματος, παραμονές προεδρικών, να παραιτείται ο αντιπρόεδρός του». Το ΔΗΚΟ απορρίπτει τους ισχυρισμούς που επικαλείται ο κ. Πατσαλίδης, αλλά «σέβεται την απόφασή του».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy