Επαιξαν ξύλο στο τουρκικό κοινοβούλιο (βίντεο)

ΠΗΓΗ tvxs.gr

Η συζήτηση στην ολομέλεια του τουρκικού κοινοβουλίου για τη συνταγματική αναθεώρηση βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν ξαφνικά η αίθουσα μετατράπηκε σε… ρινγκ.

Τα αίματα άναψαν για τα καλά με βουλευτές από το κόμμα ΑΚΡ του Ερντογάν να πιάνονται στα χέρια με συναδέλφους τους από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης CHP.

Υπενθυμίζεται ότι αν υιοθετηθεί τελικά η συνταγματική αναθεώρηση θα ενισχύει σημαντικά τις εξουσίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Το AKP έχοντας την υποστήριξη του εθνικιστικού κόμματος (MHP) προωθεί την υιοθέτηση των σχετικών τροποποιήσεων του συντάγματος, οι οποίες σύμφωνα με τον Ερντογάν θα ενισχύουν την άσκηση της εξουσίας, αποτρέποντας την προσφυγή σε εύθραυστες κυβερνήσεις συνεργασίας, όπως συνέβαινε στο πρόσφατο παρελθόν.Τόσο το αντιπολιτευτικό κόμμα CHP, όσο και το φιλοκουρδικό (HDP) φοβούνται ότι οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις θα κλιμακώσουν τον αυταρχισμό άσκησης της προεδρικής εξουσίας.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.