Έπιασε δουλειά η Επιτροπή για την πλατεία Ηρώων

Σε καλό δρόμο φαίνεται να έχουν μπει οι σχεδιασμοί του Δήμου Λεμεσού για την ανάπλαση, ανάδειξη και αξιοποίηση της πλατείας Ηρώων, αφού την περασμένη Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρία της Συμβουλευτικής Επιτροπής που έχει οριστεί για τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό. Την Επιτροπή αποτελούν οι Τίτος Κολώτας, δημοσιογράφος- ιστορικός, Τάσος Ανδρέου, αρχιτέκτονας, Αδάμος Κόμπος, συγγραφέας, Μάριος Χριστοφίνης, αρχιτέκτονας και Λούκας Γρηγοριάδης, ιστορικός Τέχνης.

Στόχος της Συμβουλευτικής Επιτροπής είναι να εισηγηθεί το πλαίσιο των όρων εντολής και των κατευθυντήριων γραμμών που θα θέσει ο δήμος προς την Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού της ανάπλασης της πλατείας Ηρώων, η οποία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πλατείες της Κύπρου και είναι ένα εμβληματικό στοιχείο της Λεμεσού. Με πρόσφατη απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο έδωσε το πράσινο φως στη διαδικασία ανάπλασης και ανάδειξής της. Πρόκειται, όπως επισημαίνεται, για ένα έργο το οποίο απαιτεί κατάλληλο σχεδιασμό ούτως ώστε η αξιοποίησή του να αναβαθμίσει την τωρινή εικόνα της περιοχής προς όφελος του δημότη.

Ανάμεσα σε άλλα στόχος του έργου ανάπλασης είναι η κατάλληλη διαμόρφωση της πλατείας ώστε να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της περιοχής, αλλά και η διατήρηση της ιστορικότητας της ίδιας της πλατείας. Η υλοποίηση του έργου αναμένεται να αναδείξει την πλατεία Ηρώων ως ιστορικό εμβληματικό σημείο της πόλης, αλλά και τη λειτουργική και οργανική σύνδεσή της με άλλα στοιχεία της πόλης, που είναι επίσης ιστορικής σημασίας.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy