Επιχειρούν ποδοσφαιρικό “Αττίλα” στα κατεχόμενα

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Ομάδων στα κατεχόμενα, Αρσλάν Μπιρακλί, δήλωσε ότι η πρόσφατη ενέργεια της τουρκικής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου προς τη ΦΙΦΑ να ανοίξει παράρτημα στα κατεχόμενα αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τον πρόεδρο της τουρκοκυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, του διοικητικού της συμβουλίου και του ποδοσφαίρου γενικότερα στα κατεχόμενα.

Ο Μπιρακλί, σε γραπτή δήλωσή του, όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, επέκρινε το γεγονός ότι δεν έχουν γίνει διευθετήσεις για ποδοσφαιριστές από το ψευδοκράτος να παίζουν ποδόσφαιρο σε τουρκικές ομάδες, σημειώνοντας ότι αυτό αναγκάζει την τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία να προχωρήσει με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου για να γίνει μέλος της ΦΙΦΑ. Ζήτησε δε από την τουρκική Ομοσπονδία να εγκαταλείψει αυτές τις προθέσεις.

Ο αρχηγός του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Κουτλάι Ερκ, σε γραπτή του δήλωση, είπε ότι η πρόθεση της τουρκικής ομοσπονδίας να ανοίξει γραφείο στα κατεχόμενα είναι απαράδεκτη.

Επέκρινε τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, ο οποίος βλέπει το ψευδοκράτος ως παράρτημα της Τουρκίας, και είπε ότι ενώ η νεολαία στα κατεχόμενα κάνει προσπάθειες για να ενωθεί με τον υπόλοιπο κόσμο, εντούτοις παραγνωρίζεται από την ίδια την ηγεσία της.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy