Επιδείνωση οικονομικού κλίματος τον Φεβρουάριο

O Δείκτης Οικονομικού Κλίματος (economic sentiment indicator – ESI) μειώθηκε στην Κύπρο στις 113,3 μονάδες το Φεβρουάριο του 2017 από 114,1 τον Ιανουάριο, σύμφωνα με τους τελευταίους δείκτες που δημοσίευσε η Γενική Διεύθυνση Οικονομικών της Κομισιόν (DGECFIN).

Αυτό συνέβη κυρίως λόγω της μείωσης της εμπιστοσύνης των καταναλωτών κατά -3.2 βαθμούς και της εμπιστοσύνης στον τομέα των κατασκευών κατά -23.1 μονάδες. Εν τω μεταξύ, η εμπιστοσύνη στο λιανικό εμπόριο αυξήθηκε κατά 4,9 μονάδες, η εμπιστοσύνη στον τομέα των υπηρεσιών κατά 26,2 και στη βιομηχανία κατά 3,5 μονάδες.

Ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος στην Κύπρο ήταν ξανά στις 113,3 μονάδες το Δεκέμβριο του 2016.

Την ίδια ώρα, τον Φεβρουάριο, ο δείκτης οικονομικού κλίματος παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος τόσο στη ζώνη του ευρώ (+0,1 μονάδες στο 108,0) όσο και στην ΕΕ των 28 (+0,3 μονάδες σε 108,91). Κατά τη διάρκεια του ίδιου μήνα, ο Δείκτης Επιχειρηματικού Κλίματος (BCI) για τη ζώνη του ευρώ αυξήθηκε ελαφρά σε σύγκριση με το Ιανουάριο 2017 (0,06 – 0,82). Οι απόψεις των φορέων διαχείρισης για τις παραγγελίες και τις εξαγωγές τους βελτιώθηκαν σημαντικά, η αξιολόγησή τους για την παρελθούσα παραγωγή είχε συγκρατημένη βελτίωση, επιδεινώθηκαν όμως οι εκτιμήσεις των αποθεμάτων και οι προσδοκίες της παραγωγής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy