Επιφυλακτικό και συγκρατημένο το ΑΚΕΛ για τις συνομιλίες

Ελπίδα ότι οι δύο ηγέτες θα επιδείξουν τη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα και συνεργασία

Τις ανησυχίες του ΑΚΕΛ για τις συνομιλίες που αρχίζουν σήμερα εξέφρασε χθες ο ΓΓ του κόμματος, Άντρος Κυπριανού. Σε δηλώσεις του στο αεροδρόμιο Λάρνακας λίγο πριν αναχωρήσει για τη Ρωσία, όπου θα μετάσχει σε διεθνές οικονομικό συνέδριο, σημείωσε ότι οι δηλώσεις που γίνονται εκατέρωθεν μέχρι στιγμής δεν δίνουν αισιόδοξα μηνύματα.

Αναφερόμενος στο δημοψήφισμα στην Τουρκία, ο κ. Κυπριανού είπε ότι οι εξελίξεις δημιουργούν σίγουρα ένα ρευστό σκηνικό το τελευταίο διάστημα, κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. “Είναι γεγονός ότι ο Ερντογάν έχει κερδίσει το δημοψήφισμα, δεν θεωρώ ότι οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης μπορούν να αλλάξουν το γεγονός αυτό, αλλά είναι βέβαιο ότι συνεχώς θα προκύπτουν προβλήματα στην προσπάθεια του Ερντογάν να επιβληθεί στην πολιτική σκηνή της Τουρκίας και αυτό θα επηρεάσει το Κυπριακό και κανένας δεν μπορεί να προβλέψει σε ποιο βαθμό”, δήλωσε. “Δεν σας κρύβω”, συνέχισε ο Άντρος Κυπριανού, “ότι έχουμε τις ανησυχίες μας για τις συνομιλίες που αρχίζουν αύριο (σήμερα).

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι οι δύο ηγέτες θα προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις με τη μεγαλύτερη δυνατή ετοιμότητα και θα συνεργαστούν, έτσι ώστε αν είναι δυνατόν να υπάρξει δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας”. Για να συμβεί αυτό, πρόσθεσε, θα πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει πολιτική βούληση και εμμονή στις συμφωνημένες αρχές λύσης του Κυπριακού.

Πρόσθεσε ότι λυπάται να παρατηρήσει ότι «δηλώσεις που γίνονται εκατέρωθεν μέχρι στιγμής δεν δίνουν αισιόδοξα μηνύματα, αντιθέτως, είμαστε πολύ συγκρατημένοι, πολύ επιφυλακτικοί για το πώς θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy