Επιφυλάσσεται να ασκηθεί κάθε έννομο δικαίωμα μετά την απαγόρευση της παράστασης

Σάλο προκαλεί η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Σωτήρας να απαγορεύσει παράσταση του ΘΟΚ, η οποία πραγματεύεται τις ομοφυλοφιλικές και διαφυλικές σχέσεις.

Το τοπικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να μη διαθέσει το Δημοτικό του Θέατρο στον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου για την παρουσίαση του έργου Cock, του Μάικ Μπάρτλετ, που είχε προγραμματιστεί για σήμερα Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου, επικαλούμενο αδυναμία να διασφαλίσει την πραγματοποίηση της παράστασης υπό συνθήκες ασφάλειας, λόγω αντιδράσεων της τοπικής κοινωνίας.

Με ανακοίνωση του ο ΘΟΚ επισημαίνει σήμερα πως υποχρεώνεται προς το παρόν να μην πραγματοποιήσει την προγραμματισμένη παράσταση του έργου Cock στη Σωτήρα.

Σημειώνει ότι επιφυλάσσεται, ωστόσο, να ασκήσει κάθε έννομο δικαίωμα που προκύπτει από τη συγκεκριμένη απόφαση των δημοτικών αρχών Σωτήρας, προκειμένου να προστατεύσει το κύρος και τη λειτουργία του. Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Σωτήρας Γιώργος Τάκκας, είπε ότι είναι δικαίωμα του ΘΟΚ να κινηθεί νομικά αν το αποφασίσει, και τόνισε ότι η απόφαση του δημοτικού Συμβουλίου λήφθηκε υπό το φόβο της πρόκλησης επεισοδίων.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής ΘΟΚ Σάββας Κυριακίδης διευκρίνισε στον ΑΣΤΡΑ ότι ο ΘΟΚ θα εξετάσει με τους νομικούς του συμβούλους αν μπορεί να κινηθεί νομικά σχετικά με την ακύρωση της παράστασης. Ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει θέμα ηθικό ή πρόκλησης στην παράσταση για την οποία μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση. Τόνισε ότι ο Οργανισμός θα εξετάσει το ενδεχόμενο πραγματοποίησης της παράστασης στην περιοχή Αμμοχώστου.

Ανοικτό το ενδεχόμενο να εξετάσει τη δυνατότητα πραγματοποίησης της παράστασης είναι το Δημοτικό Συμβούλιο της Δερύνειας, εφόσον υποβληθεί σχετικό αίτημα από τον ΘΟΚ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy