Επικίνδυνη και γερασμένη η πολυκατοικία Λυσσαρίδη

Από σήμερα οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου μεταστεγάζονται προσωρινά

Επικίνδυνη και γερασμένη θεωρείται η γνωστή πολυκατοικία Β. Λυσσαρίδη, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της Λευκωσίας και ενοικιάζεται από το Δήμο της πρωτεύουσας, ο οποίος στεγάζει τις Τεχνικές Υπηρεσίες.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, προέκυψε πριν μια περίπου εβδομάδα, όπου υπάλληλοι, οι οποίοι εργάζονται σε γραφεία που βρίσκονται στον έκτο και έβδομο όροφο της πολυκατοικίας, ένιωσαν ελαφρά μετατόπιση του πατώματος, νομίζοντας ότι επρόκειτο για σεισμική δόνηση. Όταν, όμως, το πάτωμα συνέχιζε να παλινδρομεί, τότε εκφράστηκαν υποψίες για πρόβλημα στατικότητας.

Λήφθηκαν μέτρα για την εξωτερική επικινδυνότητα, ενώ στο μεταξύ για λόγους ασφάλειας η πολυκατοικία εκκενώθηκε.

Σήμερα οι υπάλληλοι επιστρέφουν στα γραφεία τους με οδηγίες να μαζέψουν τους φακέλους και να μεταστεγαστούν. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, οι τεχνικές υπηρεσίες του Δήμου θα μεταστεγαστούν προσωρινά στους «Μύλους» και στην Αχίλλειο Βιβλιοθήκη.

Ταυτόχρονα δόθηκαν οδηγίες για να επισπευσθούν τα κατασκευαστικά έργα που διεξάγονται για την ανέγερση του νέου δημαρχείου και να δοθεί προτεραιότητα για να ολοκληρωθούν οι εργασίες στον όροφο που θα στεγαστούν οι τεχνικές υπηρεσίες, ώστε να μετακομίσουν μόνιμα τον ερχόμενο Ιανουάριο ή Φεβρουάριο. Στο μεταξύ αναμένονται εντός των ημερών τα αποτελέσματα της αυτοψίας και της έκθεσης του εμπειρογνώμονα του ΕΤΕΚ για το βαθμό επικινδυνότητας της πολυκατοικίας.

Εκτιμάται ότι πρόκειται για γερασμένη πολυκατοικία με σοβαρά προβλήματα στις κολόνες της. Μιλάμε για μια οικοδομή που έχει ανεγερθεί το 1950. Αν και το κτίριο έχει ανακαινιστεί δύο φορές, εντούτοις φαίνεται να υπάρχουν σοβαρά προβλήματα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy