Επικίνδυνο δηλητήριο ανακάλυψε η γερμανική αστυνομία σε διαμέρισμα

Ένας 29χρονος συνελήφθη από τις γερμανικές αρχές μετά από έρευνα πού έγινε στο διαμέρισμα του στην Κολωνία, όπου και βρέθηκε η επικίνδυνη δηλητηριώδης ουσία ρικίνη.

Πρόκειται για την Τρίτη ισχυρότερη δηλητηριώδη ουσία στον πλανήτη, η οποία είναι 25.000 φορές πιο δραστική από την στρυχνίνη.

Σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ, η αστυνομία δεν έχει ακόμη γνωστοποιήσει την ποσότητα της ρικίνης που βρέθηκε στο διαμέρισμα, ωστόσο έγινε γνωστό πως ο άνδρας αυτός κίνησε τις υποψίες όταν προσπάθησε μέσω του διαδικτύου να αγοράσει και άλλα χημικά, με τα οποία θα μπορούσε να κατασκευάσει βόμβες.

Ειδικές μονάδες της γερμανικής αστυνομίας διεξάγουν έρευνα στο διαμέρισμα, φορώντας ειδικές στολές προστασίας που χρησιμοποιούνται στον χημικό πόλεμο.
Ο συλληφθείς δεν είχε στο παρελθόν απασχολήσει τις αρχές, έφθασε στη Γερμανία το 2016 όπου και παντρεύτηκε Γερμανίδα, η οποία προσηλυτίστηκε στο ισλάμ.

Η αστυνομία της Κολωνίας ερευνά το κατά πόσο ο 29χρονος προετοίμαζε το πρώτο τρομοκρατικό χτύπημα με χημικά στη Γερμανία.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy