Επικίνδυνο πρόσωπο θεωρείται ο καταζητούμενος για το φόνο του Λεωνίδη

Στην “Πράσινη Αγγελία” της Ιντερπόλ που προειδοποιεί για γνωστούς εγκληματίες που δρουν σε πολλές χώρες, περιλαμβάνεται ο 31χρονος Γεωργιανός που καταζητείται, ως ύποπτος, για το φόνο εκ προμελέτης του 47χρονου Έρνεστ Λεωνίδη που διαπράχθηκε στη Λεμεσό την Τσικνοπέμπτη.
 
Σε δηλώσεις του, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, ανέφερε πως εξασφαλίστηκε μαρτυρία πως το συγκεκριμένο πρόσωπο διέμενε σε διαμέρισμα στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού και μετά από αξιολόγηση των στοιχείων, διαπιστώθηκε πως το διαμέρισμα είχε ενοικιαστεί από τον 36χρονο Λετονό που επανασυνελήφθη χθες και σήμερα τέθηκε υπό 6ήμερη κράτηση.
 
“Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία που κατέχει η ανακριτική ομάδα, ο 31χρονος Γεωργιανός είναι πρόσωπο πολύ επικίνδυνο, γι’αυτό βρίσκεται στην “Πράσινη Αγγελία” της Ιντερπόλ και είναι θέμα το οποίο εξετάζουμε και συνεργαζόμαστε στενά με την Ιντερπόλ, ούτως ώστε να εξασφαλίσουμε περισσότερα στοιχεία για την εμπλοκή του, τόσο στη διάπραξη του φόνου εκ προμελέτης στη Λεμεσό, καθώς και για άλλα αδικήματα που τυχών έχει διαπράξει στο εξωτερικό”, ανέφερε ο κ. Σωτηριάδης.
 
Είπε, επίσης, πως ο 36χρονος Λετονός, φέρεται πως γνώριζε τον καταζητούμενο και είχε διευθετήσει την άφιξη του στο νησί και τη διαμονή του στη Λεμεσό, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να είχε εισέλθει με πλαστά έγγραφα στο νησί.
 
Σύμφωνα με τον κ.Σωτηριάδη, “είναι στοιχεία και πληροφορίες που έρχονται συνέχεια στην ανακριτική ομάδα, αξιολογούνται και η ανακριτική ομάδα, συστηματικά και μεθοδικά επιχειρεί εκεί και όπου διαπιστώνει ότι μπορεί να εξασφαλίσει μαρτυρίες και στοιχεία”.
 
Υπενθυμίζεται πως ο  36χρονος Λετονός είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα, καθώς είχε δανείσει το όχημα του σε έναν 28χρονο Γεωργιανό, με το οποίο φέρεται πως διακινούνταν οι τρεις εκτελεστές τόσο πριν όσο και την μέρα του φόνου.
 
Ωστόσο στην αρχική του κατάθεση εξέφρασε άγνοια ως προς την ταυτότητα των εκτελεστών, οι φωτογραφίες των οποίων εξασφαλίστηκαν από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης και αφέθηκε το περασμένο Σάββατο ελεύθερος, πριν επανασυλληφθεί χθες.
 
Για την υπόθεση τελούν ήδη υπό κράτηση ένας 25χρονος Ρώσος και ένας 24χρονος Γεωργιανός, που φέρεται να μετέφεραν τους δράστες στο εστιατόριο όπου σημειώθηκε το φονικό καθώς και μια 32χρονη Λετονή που φέρεται να έλαβε οδηγίες για να μετακινήσει το όχημα από τη σκηνή.
 
Πέραν του 31χρονου Γεωργιανού καταζητούμενου, εντάλματα σύλληψης εκκρεμούν για άλλα τρία πρόσωπα, τον 29χρονο αδελφό του 25χρονου και σύντροφο της 32χρονης, τον 28χρονο Γεωργιανό που φέρεται να δανείστηκε το όχημα του 36χρονου Λετονού και έναν 57χρονο ομογενή από τη Γεωργία που συνέτρωγε με το θύμα.
 
Αναζητούνται επίσης οι δυο άλλοι εκτελεστές καθώς και το δεύτερο άτομο που συνέτρωγε με τον Λεωνίδη την ώρα του φόνου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy