Επικρίσεις Τούρκου «πρέσβη» για κινητή τηλεφωνία και φυσικό αέριο

Η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι αυτή που πρέπει «να εμπνεύσει την εμπιστοσύνη», δήλωσε ο Τούρκος «πρέσβης» στα κατεχόμενα, Ντεριά Κανμπάι λέγοντας ότι «μια νοοτροπία (των Ε/κ) που δεν μπορεί να συνδέσει ούτε το σύστημα κινητής τηλεφωνίας, δεν μπορεί να κάνει τίποτα μαζί μας».
 
Η Χαλκίν Σεσί γράφει ότι οι δηλώσεις Κανμπάι έγιναν στο πλαίσιο επίσκεψης που δέχθηκε από διάφορες οργανώσεις και φορείς στα κατεχόμενα και οι οποίοι συγκέντρωσαν και δώρισαν ποσό περίπου 1 εκ ΤΛ (250.000 ευρώ) στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις για την επιχείρηση στο Αφρίν.
 
Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων, ο Τούρκος διπλωμάτης είπε ότι η στάση των Ε/κ που λέει ότι οι Τ/κ θα πάρουν το μερίδιό τους μετά τη λύση του Κυπριακού «είναι αντίθετη στην πολιτική και κοινωνική ισότητα». Οι Τ/κ δεν είναι επιθυμητοί στη διαδικασία των συμφωνιών στα ενεργειακά, πρόσθεσε.
 
Κατά τον Ντεριά Κανμπάι η πλευρά που πάντοτε θέλει τη λύση και την ομαλοποίηση της κατάστασης στην Κύπρο είναι η τ/κ ενώ η ε/κ πλευρά είναι αυτή που πάντοτε προκαλεί εμπόδια και χαλά το κλίμα εμπιστοσύνης.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy