Επιμένουν σε πρόσληψη γιατρών για Νοσοκομεία Πάφου και Π. Χρυσοχούς

Στην πρόσληψη νέων γιατρών για τα νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς επιμένουν οι γιατροί.
Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο Διευθυντής του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου Σπύρος Γεωργίου είπε ότι σήμερα η παθολογική και η καρδιολογική κλινική του νοσοκομείου στελεχώνεται με 6 γιατρούς η κάθε μια, ενώ την 1η Σεπτεμβρίου θα αφυπηρετήσει ο διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής.

Ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο αριθμός των γιατρών είναι ικανοποιητικός για την κάλυψη της Πάφου, όμως δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην περίπτωση που το υπουργείο θα προχωρήσει στη συμπλεγματοποίηση των νοσοκομείων Πάφου και Πόλεως Χρυσοχούς. Σημειώνεται ότι αν το υπουργείο προχωρήσει σε αυτή τη λύση, γιατροί θα αποσπώνται από την Πάφο στην Πόλη Χρυσοχούς. Γι’ αυτό, πρόσθεσε ο κ. Γεωργίου θα πρέπει να γίνει πρόσληψη κι άλλων γιατρών.

Ο πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι θα αναμένουν την απάντηση του Υπουργείου, μετά την επί τόπου επίσκεψη στα δύο νοσοκομεία που πραγματοποίησε χθες ο υπουργός Υγείας, αλλά η ΠΑΣΥΚΙ επιμένει στην πρόσληψη κι άλλων γιατρών για την σωστή στελέχωση γιατρών για να υπάρξει λύση στο πρόβλημα. Μπαλωματικές λύσεις, πρόσθεσε, δεν θα διαρκέσουν και θα έχουν επιπτώσεις στην ποιότητα περίθαλψης των ασθενών.

Ο κ. Κούμας εξέφρασε τη διαφωνία του με τον υπουργό Οικονομικών ο οποίος δήλωσε ότι οι γιατροί θα πρέπει να εργάζονται 24ώρες για να αξιοποιείται ο εξοπλισμός. Όπως είπε ο κ. Κούμας, δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο από τη στιγμή που οι γιατροί εργάζονται κάτω από αντίξοες συνθήκες. Διερωτήθηκε παράλληλα για ποιον εξοπλισμό μιλά ο υπουργός όταν όλα τα νοσοκομεία εργάζονται με ένα μηχάνημα MRI.

Διερωτήθηκε επίσης πώς μπορεί να δουλέψουν οι γιατροί ακόμα και τα βράδια, όταν δεν υπάρχουν κλίνες για τους ασθενείς. Πρόσθεσε επίσης ότι δεν υλοποιήθηκε η εξαγγελία της κυβέρνησης για πρόσληψη 28 γιατρών αφού κανένας δεν θέλει να δουλέψει μέσα σε αυτές τις αντίξοες συνθήκες. Κι όμως, σημείωσε, η κυβέρνηση δεν προβληματίζεται γι’ αυτό.

Ο υπουργός Οικονομικών, επισήμανε ο πρόεδρος των κυβερνητικών γιατρών, δεν έχει αντιληφθεί πώς λειτουργούν τα νοσοκομεία σε όλο τον κόσμο.

Οι κάτοικοι της Πόλης Χρυσοχούς αναμένουν με αγωνία τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας Γιώργου Παμπορίδη, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Οδυσσέως.
Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι ο υπουργός θα υιοθετήσει την εισήγηση για πρόσληψη και άλλων γιατρών για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το νοσοκομείο.

Ο κ. Οδυσσέως επιβεβαίωσε τις πληροφορίες της εφημερίδας Χαραυγή ότι βρίσκονται κοντά σε συμφωνία για πρόσληψη ενός γιατρού από την 1η Σεπτεμβρίου, γνωστοποιώντας ότι γίνονται επαφές και με δεύτερο γιατρό.

Στο μεταξύ ικανοποίηση για τις θέσεις που εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών για το ΓΕΣΥ εκφράζει η ΣΕΚ.

Ο Γ.Γ. της συντεχνίας Ανδρέας Μάτσας δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ότι κατά την χθεσινή συνάντηση, ο υπουργός Οικονομικών ξεκαθάρισε ότι υπάρχει καθορισμένη πορεία για υλοποίηση του ΓΕΣΥ στη βάση του μονοασφαλιστικού και της προώθησης του λογισμικού που θα αποτελέσει βασικό άξονα του ΓΕΣΥ.

Το κάθε συμβαλλόμενο μέρος, είπε, θα έχει το δικό του ρόλο να διαδραματίσει.

Δικαιολογημένα οι τοποθετήσεις του υπουργού Οικονομικών προκαλούν θυμό στους κυβερνητικούς γιατρούς, δήλωσε στον ΑΣΤΡΑ ο Γ.Γ. της ΠΕΟ Πάμπης Κυρίτσης, αφού, όπως είπε, αντί η κυβέρνηση να δει πώς αντιμετωπίζονται τα προβλήματα του συστήματος υγείας μέσα από μια συναίνεση, επιλέγει την επίθεση προς τους εργαζόμενους.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy