Eπιμορφώνονται για αναγνώριση περιστατικών Bullying

Εκπαίδευσης έτυχαν καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων της Πάφου για ένα καίριο πρόβλημα που ταλανίζει τα σχολεία, τον σχολικό εκφοβισμό.

Η εκπαίδευση αποτελεί δράση του προγράμματος Comenius Regio Partnership, μια συνεργασία εκπαιδευτικών ιδρυμάτων σε Αθήνα και Πάφο, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Την εκδήλωση προλόγισε Ιωάννης Ευθυμίου, επαρχιακός πρώτος λειτουργός Μέσης Εκπαίδευσης Πάφου, καλώντας τους εκπαιδευτικούς να αναλάβουν φιλότιμα τον ρόλο που τους ανατέθηκε ως μέλη της ομάδας παρέμβασης για τον εκφοβισμό και τη βία στα σχολεία τους.

Την εκπαίδευση διενέργησε η Δρ. Όλγα Σολομώντος Κουντούρη, Λέκτορας του Πανεπιστημίου Νεάπολις στο Τμήμα Ψυχολογίας.

Η εκπαίδευση είχε εργαστηριακή μορφή και περιλάμβανε τη διασαφήνιση των ορισμών της βίας, της επιθετικότητας και του εκφοβισμού, των μορφών του εκφοβισμού, των μηχανισμών του εκφοβισμού, της αναγνώρισης των ρόλων σε ένα περιστατικό, καθώς και τα βασικά συστατικά μιας επιτυχημένη παρέμβασης.

Οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν τις εμπειρίες τους, να συζητήσουν περιστατικά, να λάβουν μέρος στο διάλογο, καθώς και να εκφράσουν απορίες και ανησυχίες.

Οπως αναφέρεται, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος, επεκτάθηκε το χρονικό πλαίσιο και ζητήθηκε ομόφωνα από την κ. Κουντούρη να ακολουθήσει σύντομα το δεύτερο μέρος της εκπαίδευσης, στο πλαίσιο το οποίο θα γίνει εκπαίδευση για τον τρόπο αντιμετώπισης των περιστατικών.

Προστίθεται πως διαφάνηκει η ανάγκη των σχολείων μας για τέτοιου είδους παρεμβάσεις, ώστε να βελτιωθεί το σχολικό κλίμα, αλλά και να διαμορφωθεί κουλτούρα ειρηνικής συμβίωσης και αλληλοσεβασμού ανάμεσα στα παιδιά μας.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy