Επιπλέον 3 δισ. ευρώ θα δώσει η ΕΕ στην Τουρκία για το προσφυγικό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να εγκρίνει περαιτέρω χρηματοδότηση 3 δισεκ. ευρώ προς την Τουρκία για τους Σύρους πρόσφυγες που ζουν στη χώρα, δήλωσαν αξιωματούχοι της ΕΕ, ενώ αναμένεται συνάντηση κορυφαίων αξιωματούχων της ΕΕ με τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν αργότερα αυτόν τον μήνα.

Κορυφαίοι αξιωματούχοι της ΕΕ θα συναντηθούν στις 26 Μαρτίου με τον Ερντογάν στη Βάρνα της Βουλγαρίας παρά τις αντιρρήσεις που εκφράζουν πολλοί στην ευρωπαϊκή πλευρά.

Ο αρμόδιος για τη μετανάστευση επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος θα ανακοινώσει αύριο Τετάρτη ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτείνει επιπλέον χρηματοδότηση για προγράμματα προς όφελος των σύρων προσφύγων στην Τουρκία, δήλωσαν οι πηγές στο Reuters.

Η Τουρκία έχει δεχθεί 3,5 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία και η ΕΕ διαθέτει ήδη μια πρώτη δόση 3 δισεκ. ευρώ – στο πλαίσιο της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας του Μαρτίου του 2016, που περιόρισε τις ροές προσφύγων, αλλά και εγκλώβισε χιλιάδες στα ελληνικά νησιά.

Η ΕΕ θα δημοσιοποιήσει επίσης τον Απρίλιο μια έκθεση για την ενταξιακή προσπάθεια της Τουρκίας που πηγές λένε ότι θα είναι «επικριτική».

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy