Επιπρόσθετες εξετάσεις για την υπόθεση ΣΑΠΑ

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Νομική Υπηρεσία με αντικείμενο συζήτησης τις έρευνες που διεξάγει η ανακριτική ομάδα που αποτελείται από ανακριτές του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Αρχηγείου , του ΤΑΕ Λεμεσού και του ΤΑΕ Πάφου για το θέμα του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου.

Σύμφωνα πληροφορίες δόθηκαν σήμερα οδηγίες από την Νομική υπηρεσία στην ανακριτική ομάδα για επιπρόσθετες εξετάσεις.

Από το ΣΑΠΑ οι ανακριτικές αρχές έχουν παραλάβει σωρεία εγγράφων και φακέλων που αφορούν την β’ φάση τα οποία τέθηκαν ενώπιον της ανακριτικής ομάδας στην προσπάθεια τους να διαπιστώσουν τα όσα σοβαρά καταγγέλλονται για τον οργανισμό αυτό.

Σήμερα στο ΣΑΠΑ χρέη Διευθυντή εκτελεί η Οικονομική Διευθύντρια αφού ο Διευθυντής του ΣΑΠΑ Ευτύχιος Μαλληκίδης τελεί σε διαθεσιμότητα για περίοδο δύο μηνών.

Η απόφαση λήφθηκε στις 24 Οκτωβρίου στο πλαίσιο συνεδρίας του ΔΣ του ΣΑΠΑ και μετά την επιστολή που απέστειλε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος , σύμφωνα με την οποία θα έπρεπε το ΔΣ του ΣΑΠΑ να ενεργήσει άμεσα για να τεθούν σε διαθεσιμότητα οι υπάλληλοι του Συμβουλίου που είναι υπό διερεύνηση .

Οι ανακριτικές αρχές ξεκίνησαν τις έρευνες μετά την αλληλογραφία που αποστάληκε από τον Γενικό Ελεγκτή και αφού μελετήθηκε η αλληλογραφία και η καταγγελία άρχισε η έρευνα της υπόθεσης.

Όλο αυτό το διάστημα το ανακριτικό έργο συνεχίστηκε με εντατικούς ρυθμούς με την λήψη καταθέσεων από τους παραπονούμενους που προχώρησαν στην καταγγελία αλλά και από άλλα πρόσωπα καθώς πρώην και νυν δημοτικούς συμβούλους – μέλη του Συμβουλίου Αποχετεύσεως Πάφου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy