Επίσκεψη Βρετανού Υπουργού Άμυνας στο Ακρωτήρι

Τη δεύτερη επίσκεψή του στην Κύπρο πραγματοποίησε την Κυριακή ο Υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον, ο οποίος επισκέφθηκε στο Ακρωτήρι το προσωπικό της Βασιλικής Αεροπορίας που συμμετέχει στις επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Βρετανός υπουργός είχε την ευκαιρία να συζητήσει τις επιχειρήσεις και να απευθυνθεί προσωπικά στους πιλότους των μαχητικών αεροσκαφών που πραγματοποιούν τις πτήσεις πάνω από το Ιράκ.

Είχε επίσης συνάντηση με στρατιώτες του 2ου Τάγματος του Βασιλικού Συντάγματος του Πρίγκιπα της Ουαλίας και ενημερώθηκε για το πρόγραμμα εκπαίδευσης των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας στο οποίο συμμετέχουν.

Ο κ. Φάλον δήλωσε υπερήφανος για τη δουλειά των 400 μελών προσωπικού που έχουν ως βάση το Ακρωτήρι σε σχέση με τη στήριξη των ιρακινών Αρχών. Πρόσθεσε ότι ενώ η μάχη κατά του Ισλαμικού Κράτους θα πάρει χρόνο, οι αεροπορικές επιθέσεις της συμμαχίας έχουν άμεσο αποτέλεσμα.

Η βάση Ακρωτηρίου φιλοξενεί εδώ και μήνες οκτώ αεροσκάφη τύπου Tornado που έχουν πραγματοποιήσει συνολικά 159 επιθέσεις κατά στόχων των ισλαμιστών στο Ιράκ, ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού τύπου Voyager, ένα μεταγωγικό αεροσκάφος C-130, καθώς και ένα αεροσκάφος τύπου E3-D Sentry που φέρει προηγμένο ραντάρ και σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Το τελευταίο απεστάλη στην Κύπρο στα τέλη Ιανουαρίου.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy