Επεισοδιακή συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για γελοιότητα κατηγορεί τους ευρωβουλευτές ο Γιούνκερ

Την απογοήτευσή και την αποστροφή του, εξέφρασε πριν από λίγο ο Πρόεδρος της Κομισιόν, Ζ.Κ.Γιούνκερ προς τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για το γεγονός ότι ελάχιστα από αυτά αποφάσισαν σήμερα το πρωί να παραστούν στην ολομέλεια για τον απολογισμό της μαλτέζικης προεδρίας.

Σε μια άδεια αίθουσα, με λιγότερα από 30 μέλη του ΕΚ παρόντα, ο Γιούνκερ, αντί απολογισμού της προεδρίας, φώναξε στα μέλη “αυτό που συμβαίνει σήμερα το πρωί είναι γελοίο”. Ο Ζ.Κ.Γιούνκερ κατηγόρησε τους απόντες ευρωβουλευτές για έλλειψη σεβασμού προς τις προεδρίες των μικρών χωρών και σημείωσε ότι δεν πρόκειται να ξαναπαρευρεθεί σε τέτοια “άδεια” συνεδρίαση. Αφού επαίνεσε τέλος την μαλτέζικη προεδρία, δεν διάβασε τελικά το απολογιστικό του εξαμήνου κείμενο που είχε ετοιμάσει.

Αναλυτικά ο διάλογος του Προέδρου της Κομισιόν με τον τον Πρόεδρο του ΕΚ, που έσπευσε να τον εγκαλέσει έχει ως εξής:

Γιούνκερ: “Αυτό εδώ σήμερα είναι γελοίο. Θα ήθελα να καλωσορίσω το γεγονός ότι κάνατε τον κόπο να εμφανιστείτε τόσο νωρίς, αλλά υπάρχουν το πολύ 30 μέλη του κοινοβουλίου παρόντα στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, κάτι που αποδεικνύει μόνο το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν είναι σοβαρό για αυτό το θέμα. Αν δεν ήταν ο κύριος Μουσκάτ και ήταν ο κ.Μακρόν ή η κ.Μέρκελ η αίθουσα θα ήταν γεμάτη”.

“Ταγιάνι: Θα σας παρακαλούσα κύριε Πρόεδρε να δείχνετε περισσότερο σεβασμό, μπορείτε να μας κριτικάρετε, αλλά η Κομισιόν δεν ελέγχει το κοινοβούλιο, το κοινοβούλιο ελέγχει την Κομισιόν”.

Γιούνκερ: “Σήμερα βρίσκονται εδώ μόνο ελάχιστα μέλη του ΕΚ για να ελέγξουν την Κομισιόν. Είστε γελοίοι. Ήθελα να τιμήσω τη μαλτέζικη προεδρία”.

Ταγιάνι: “Σας παρακαλώ να αλλάξετε τη γλώσσα σας.”

Γιούνκερ: “Δεν θα ξανάρθω σε τέτοια συνεδρίαση. Το ΕΚ πρέπει να σέβεται και τις προεδρίες των μικρών χωρών κάτι που το ΕΚ σήμερα δεν κάνει”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy