Επιστημονική Εκδήλωση του Ινστιτούτου Κύπρου για Κτήρια Μηδενικής Ενέργειας και Έξυπνες Αειφόρες Πόλεις

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε το τμήμα του Δομημένου Περιβάλλοντος, του Ερευνητικού Κέντρου Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Υδάτινων Πόρων (ΕΚΕΠΥΠ) του Ινστιτούτου Κύπρου (ΙΚυ) σε συνεργασία με την Διεθνή Οργάνωση Ηλιακής Ενέργειας Κύπρου, με θέμα «Κτήρια Μηδενικής Ενέργειας και Έξυπνες Αειφόρες Πόλεις».

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Βιώσιμης Ενέργειας, περιλάμβανε Ημερίδα-Εργαστήρι με θέμα τα Κτήρια Μηδενικής Ενέργειας, που διεξήχθη και χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος ‘Towards Zero Energy Hospitals in the Balkan Region (ZenH)’ του φορέα Interreg Balkan-Med.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο για Έξυπνες Αειφόρες Πόλεις, που διεξήχθη και χρηματοδοτήθηκε στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος ‘Smart bioclimatic low-carbon urban areas as innovative energy isles in the sustainable city (SUI)’ του φορέα JPI Urban-Europe και συγχρηματοδοτείται από το ΙΠΕ.

Η εκδήλωση, που έλαβε χώρα στις εγκαταστάσεις του ΙΚυ στην Αθαλάσσα, συγκέντρωσε το ενδιαφέρον της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας, της τοπική αυτοδιοίκησης, διάφορων κυβερνητικών τμημάτων, εκπροσώπων νοσηλευτηρίων και επιστημόνων επαγγελματιών κυρίως αρχιτεκτόνων, μηχανικών και πολεοδόμων που έδωσαν αθρόα παρουσία.

Συνολικά εννέα διεθνείς προσκεκλημένοι ομιλητές και έξι εκλεκτοί ομιλητές από την Κύπρο, από τους οποίους οι τρεις με έδρα το Ινστιτούτο Κύπρου, παρουσίασαν σχετικά θέματα από την ερευνητική τους δραστηριότητα. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να λάβουν χρήσιμες πληροφορίες για την ενεργειακή αναβάθμιση κτηρίων στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Στρατηγικού Σχεδιασμού “Smart Cities & Communities Initiative” για Ενέργεια και Τεχνολογία και για σημαντικά θέματα των Έξυπνων Αειφόρων Πόλεων και Κτηρίων Μηδενικής Ενέργειας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
[email protected]; www.cyi.ac.cy

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy