Επιστολή Βουλής στο ΥΠΟΙΚ για τους προσφυγικούς γυμναστικούς συλλόγους

Τα ζητήματα των σύνθετων προβλημάτων των προσφυγικών γυμναστικών συλλόγων που προκύπτουν λόγω της έλλειψης οικονομικών πόρων εξέτασε σήμερα η κοινοβουλευτική επιτροπή Προσφύγων.

Παρόντες στη συζήτηση ήταν ο Γυμναστικός Σύλλογος «Ευαγόρας» Αμμοχώστου καθώς και ο Γυμναστικός Σύλλογος «Πράξανδρος» της Κερύνειας εκπρόσωποι του ΚΟΑ και του Υπουργείου Παιδείας.

Οι σύλλογοι κατέθεσαν υπόμνημα στο οποίο καταγράφεται σωρεία προβλημάτων. Ζητούν άμεση επιδιόρθωση του πλαστικού στίβου (ταρτάν) του Δημοτικού Σταδίου Παραλιμνίου «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ» και εξοπλισμό του με όλα τα απαραίτητα όργανα για διεξαγωγή επίσημων αγώνων. Δημιουργία προπονητικού κέντρου αγωνισμάτων ρίψεων στο βοηθητικό στάδιο γήπεδο του «ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ» και εγκατάσταση κλωβών στο κυρίως στάδιο.

Υλοποίηση της απόφασης του ΚΟΑ για δημιουργία Προπονητικού Κέντρου στα Λιβάδια. Προβλήματα αντομετωπίζονται επίσης κατά τη μεταφορά αθλητών από τους προσφυγικούς Συνοικισμούς Λάρνακας προς το στάδιο του ΓΣΖ για προπόνηση.

Ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεωντής, είπε ότι ο οργανισμός έχει στη διάθεση του 785 χιλ. ευρώ το χρόνο τα οποία διατίθενται σε προσφυγικά σωματεία σε ότι αφορά τους συλλόγους ωστόσο κατατίθενται μόλις 86 χιλ. ευρώ στον Γ.Σ. «Ευαγόρας» και 43 χιλ. ευρώ στον Γ.Σ. «Πράξανδρος».

Πρόσθεσε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει αν τα κονδύλια προς του Γυμναστικούς Συλλόγους είναι σε θέση να αυξηθεί καθότι με την επόμενη χρονιά θα υπάρξει μείωση στον προϋπολογισμό του οργανισμού κατά 3% το 2018.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Προσφύγων, Σκ. Κουκουμά ανέφερε πως η επιτροπή θα αποστείλει επιστολή στο Υπουργό Παιδείας που είναι ο καθ’ ύλην υπεύθυνος για τα θέματα αυτά ώστε να εξεταστούν τρόποι για αύξηση των χορηγιών προς τους συλλόγους.

Η επιστολή θα κοινοποιηθεί και στο Υπ. Οικονομικών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy