Επιστρέφει “ο Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος” στο Παττίχειο Λεμεσού

Παράθυρα

Επιστρέφει ο Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος για μια μόνο παράσταση στο Παττίχειο Λεμεσού

Μετά από τη μεγάλη επιτυχία που σημείωσε τη φθινοπωρινή σεζόν, η παράσταση Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος επιστρέφει για μια παράσταση στο Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 21:00.

Ο Αντρόνικος ή ο Ζωγκράφος πραγματεύεται το έργο και τη ζωή του ζωγράφου Κώστα Στάθη (1913 1988), άγνωστου στο ευρύ κοινό της Κύπρου, αλλά σημαντικού ζωγράφου του δεύτερου μισού του περασμένου αιώνα. Εμπνευσμένο από τη ζωή του ζωγράφου, με αρκετά στοιχεία μυθοπλασίας για να ενισχύσουν το δραματουργικό ενδιαφέρον του κειμένου, το έργο καταγράφει τις έντονες συγκρούσεις που είχε με τον πατέρα του μέσα από το πάθος του να γίνει ζωγράφος, αλλά και μέσα από τις αγωνιώδεις ανησυχίες που χαρακτήριζαν την πολυτάραχη ζωή του.

Τον Αντρόνικο ερμηνεύει ο Νεκτάριος Θεόδωρου, ο οποίος, όπως έγραψε και η Νόνα Μολέσκη «…συμπλήρωσε τον υποκριτικό χάρτη του έργου έχοντας βρει σωματική έκφραση και απόχρωση φωνής για κάθε γραμμή του κειμένου (σχεδόν εξαντλώντας τη χωρητικότητα της παράστασης), είτε εξωτερικεύοντας τις αναταράξεις της πονεμένης ψυχής του ήρωά του, είτε αφηγούμενος τις τραγικές περιστάσεις της ζωής του».

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Κείμενο: Ευρυδίκη Περικλέους – Παπαδοπούλου, Σκηνοθεσία: Μαρία Μανναρίδου – Καρσερά, Μουσική: Μιχάλης Χριστοδουλίδης, Σκηνικά: Κωνσταντίνος Κουννής, Κοστούμια: Μαρίνα Νικολαΐδου, Σχεδιασμός Φωτισμού: Καρολίνα Σπύρου.

Τον ζωγράφο υποδύεται ο ηθοποιός Νεκτάριος Θεοδώρου

Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο Λεμεσού την Παρασκευή 2 Ιουνίου, στις 21:00.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy