«Επιστροφή στο σχολείο με ελπίδα» και του χρόνου

Τα αποτελέσματα της εκστρατείας “Επιστροφή στο σχολείο με ελπίδα”, για τη χρονιά 2014 -2015 και ταυτόχρονα τη συνέχιση της πρωτοβουλίας και για τη νέα σχολική χρονιά 2015-2016, ανακοίνωσε σήμερα ο Ανθρωπιστικός Οργανισμός “Hope for Children”.

Η εκστρατεία αποτελεί μέρος του Προγράμματος του Οργανισμού «Εξάλειψη της Παιδικής Φτώχειας στην Κύπρο» και πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, με βασικό στόχο την προσφορά δωρεάν σχολικών ειδών σε οικογένειες χαμηλού εισοδήματος της Κύπρου.

Η εκστρατεία θα διαρκέσει μέχρι τον Ιανουάριο του του 2016.

Όπως αναφέρθηκε, κατά τη διάρκεια διάσκεψης Τύπου, από το Μέλος του Ανώτατου Συμβουλευτικού Συμβουλίου του “Hope for Children” UNCR Policy Center, Δρ. Αντώνη Στυλιανού “με τις ποσότητες των σχολικών ειδών που συλλέχθηκαν ο Οργανισμός ήταν σε θέση να παρέχει βοήθεια καθ` όλη τη διάρκεια του έτους σε περισσότερα από 1.800 παιδιά που είχαν την ανάγκη από σχολικά είδη”.

Στη συνέχεια, ο κ. Στυλιανού, ανακοινώνοντας τη επίσημη έναρξη της εκστρατείας για τη σχολική χρονιά 2015-2016, είπε ότι “η εκπαίδευση είναι δύναμη που γιατρεύει την ψυχή και ένας από τους στόχους του Hope for Children είναι η επένδυση στην εκπαίδευση”.

“Η εκστρατεία”, σημείωσε, “στοχεύει στο να βοηθηθούν όσοι πιο πολλοί μαθητές της Κύπρου, ώστε να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά, με τα απαραίτητα σχολικά είδη”.

Η Διευθύνων Σύμβουλος του Ιδρύματος Andrey & Julia Dashin, το οποίο στηρίζει την εκστρατεία για 2η συνεχή χρονιά, Alina Nabieva είπε πως “τα σχολικά χρόνια είναι ίσως τα πιο σημαντικά, για την κοινωνική μορφωτική ανάπτυξη του παιδιού”, για να προσθέσει πως γι` αυτό το λόγο έχουν επιλέξει να εργαστούν προς αυτό το στόχο μαζί, έτσι ώστε να αρχίσει η σχολική χρονιά με ένα ξεχωριστό τρόπο και τον ίδιο για όλα τα παιδιά”.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού Μη-Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκης είπε ότι “η ενημέρωση του κοινού και η συμβολή όλων είναι σημαντική και απαραίτητη, ώστε να καταφέρουμε να εξοπλίσουμε σωστά τα παιδιά μας, που έχουν ανάγκη”.

“Η ενθάρρυνση της ενεργής συμμετοχής των πολιτών στα εθελοντικά και στα ανθρωπιστικά δρώμενα είναι σημαντικός πυλώνας πολιτικής μας”, πρόσθεσε.

Αυτό που καλούνται όλοι να πράξουν είναι εθελοντικά και στο βαθμό των δυνατοτήτων τους να προσφέρουν μια σχολική τσάντα, είτε καινούργια, είτε χρησιμοποιημένη, που βρίσκεται σε καλή κατάσταση, τετράδια, κασετίνες, μολύβια, χρωματιστά, χάρακες, σβηστήρια και οτιδήποτε άλλο είναι απαραιτήτων για μαθητές.

Στο μεταξύ, οι εταιρικοί συνεργάτες, που θα υποστηρίξουν την εκστρατεία τοποθετώντας τα κουτιά συλλογής στους χώρους τους είναι η διεθνής εταιρεία μεταφορών DHL, τα βιβλιοπωλεία Μαυρομάτης, τα καταστήματα Αθλητικών Ειδών Famous Sports, το ξενοδοχείο “The Classic” στη Λευκωσία, τα ιδιωτικά σχολεία American Academy, The G C School of Careers, The Grammar School Nicosia, Little Stars Montessori, Nursery School και άλλα.

Εάν οποιοσδήποτε φορέας επιθυμεί να εμπλακεί στην εκστρατεία “Επιστροφή στο σχολείο με Ελπίδα” θα πρέπει να επικοινωνήσει με το “Hope for Children”, ώστε να ενημερωθεί για τα σημεία συλλογής.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy