Επιτάχυνση της ανάπτυξης της Γερμανίας αναμένει για το Α’ τρίμηνο του 2017 η Bundesbank

ΚΥΠΕ – Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων – Γερμανία/ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ 20/02/2017 14:12
Επιτάχυνση της ανάπτυξης θα βιώσει η Γερμανία το πρώτο τρίμηνο του 2017, με κινητήριο μοχλό την βιομηχανική παραγωγή και την καταναλωτική δαπάνη, όπως ανακοίνωσε τη Δευτέρα η Κεντρική Τράπεζα.

“Η ισχυρή δυναμική αναμένεται ότι θα προέλθει από τη βιομηχανική δραστηριότητα πάνω απ όλα”, τονίζει η Bundesbank σε μηνιαία έκθεσή της για τον Φεβρουάριο.

Μια απροσδόκητη αύξηση στις βιομηχανικές παραγγελίες τον Δεκέμβριο καταδεικνύουν αύξηση των εξαγωγών, ενώ οι επιχειρήσεις θα πρέπει να επενδύσουν περισσότερο σε εξοπλισμό για να καλύψουν τη νέα ζήτηση, υπογραμμίζεται στην έκθεση.

“Οι Γερμανοί κατασκευαστές αυτοκινήτων πρωτοστατούν” με την βασική βιομηχανία της χώρας να λαμβάνει περισσότερες παραγγελίες από την εγχώρια αγορά, παρά από τις χώρες εντός και εκτός Ευρωζώνης, σημειώνει η Κεντρική Τράπεζα.

Εξάλλου, το θετικό κλίμα μεταξύ των καταναλωτών, ο μεγαλύτερος αριθμός εργαζομένων μετά την επανένωση της Γερμανίας το 1990 και οι υψηλότεροι μισθοί καταδεικνύουν ότι οι δαπάνες των καταναλωτών θα συνεχίσουν να στηρίζουν τη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης.

Ωστόσο, η Bundesbank σημειώνει ότι υπάρχουν κάποια σύννεφα στον ορίζοντα, με έρευνα για τη δραστηριότητα των επιχειρήσεων να υποδηλώνει χειρότερες προοπτικές για τους επόμενους μήνες, ενώ η αύξηση του πληθωρισμού στην ευρωζώνη θα μπορούσε να μειώσει το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών.

“Είναι ασαφές κατά πόσον οι πιο επιφυλακτικές προσδοκίες των επιχειρήσεων αντανακλούν αυξημένες ανησυχίες και αβεβαιότητα σχετικά με πιθανό περιορισμό του παγκοσμίου εμπορίου”, αναφέρει η Bundesbank.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy