Επίθεση ΠΑΣΥΝΜ στον Α. Νεοφύτου

Οποιαδήποτε άδικη μεταχείριση εις βάρος της Νοσηλευτικής και της Μαιευτικής κοινότητας αποβαίνει εις βάρος των πολιτών και της κοινωνίας που δικαιούται να λαμβάνει υψηλής ποιότητας φροντίδα υγείας, αναφέρει, σε ανοικτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο και τα μέλη του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΣΥ, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Νοσηλευτών και Μαιών (ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ) .

Προσθέτει ότι ως εργαζόμενοι, οι Νοσηλευτές και οι Μαίες έχουν το δικαίωμα να οργανώνουν, να διαπραγματεύονται συλλογικά και να λαμβάνουν συνδικαλιστική δράση για διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Ο ΠΑ.ΣΥ.Ν.Μ, απαντώντας σε δηλώσεις του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, αναφέρει ότι ο Σύνδεσμος «προωθεί και προστατεύει το κύρος του επαγγέλματος του Νοσηλευτή και της Μαίας» (Περί Νοσηλευτικής και Μαιευτικής Νόμοι (1988-2015), άρθρο 20, παράγραφος (α).

«Οι ατυχείς αναφορές και συγκρίσεις του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις μισθολογικές απολαβές μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, υποδεικνύει προσπάθεια γενικής εργασιακής εκμετάλλευσης των αποφοίτων της Νοσηλευτικής και Μαιευτικής με προφανείς δυσμενείς επιπτώσεις στους εργαζόμενους. Από τις τοποθετήσεις του Προέδρου του ΔΗ.ΣΥ εγείρεται το ερώτημα κατά πόσον αυτές οι τοποθετήσεις στοχεύουν αφενός σε αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης αναφορικά με τα οφέλη που θα προκύψουν από την αναβάθμιση που πηγάζει μέσα από την υπάρχουσα πανεπιστημιακή κατάρτιση και αφετέρου στη διευκόλυνση της υλοποίησης της γενικότερης πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων στα πλαίσια της εξαγγελθείσας αυτονόμησης των κρατικών νοσηλευτηρίων», προσθέτει.

Αναφέρει, τέλος, ότι οι Νοσηλευτές και οι Μαίες έχουν επιδείξει υψηλό βαθμό κατανόησης και διάθεση συνεργασίας, σε σημείο που αυτό να αγγίζει τα όρια της ανέχειας, στις κατά καιρούς υποσχέσεις για επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του τομέα της υγείας, αλλά και κατανόηση και συνεργασία ως προς την εξυγίανση των δημόσιοοικονομικών δαπανών που επήλθαν με αποκοπές μισθών και αποζημιώσεων.

ΚΥΠΕ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy