Επίθεση βουλευτή ΔΗΣΥ σε εργαζόμενους ημικρατικών: «Κάθονται και πληρώνονται»

Στον κάλαθο μελέτη €31 χιλ. για να γίνει νέα με κόστος €200 χιλ..

Οι ιδιωτικοποιήσεις και οι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δαπανά η κυβέρνηση για μελέτες και συμβούλους, βρέθηκαν εκ νέου χθες στο επίκεντρο συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής.

Η συζήτηση ξεκίνησε κατά την εξέταση του προϋπολογισμού του ΧΑΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ Στέφανος Στεφάνου υπενθύμισε ότι το ΔΣ του ΧΑΚ ανέφερε ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών πως εκπόνησε μελέτη για τη στρατηγική του η οποία στοίχισε 31 χιλ. ευρώ και η οποία θα μπορούσε να επικαιροποιηθεί με πολύ χαμηλό κόστος, ωστόσο, πρόσθεσε, η κυβέρνηση προχώρησε στην προκήρυξη νέου διαγωνισμού ο οποίος θα στοιχίσει 200 χιλ. ευρώ.

Ο Στ. Στεφάνου παρατήρησε ότι «αποτελεί προσφιλές σπορ της κυβέρνησης να δίνει δημόσιο χρήμα για μελέτες, προφανώς εξυπηρετώντας συγκεκριμένα συμφέροντα».

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης αναφερόμενος γενικότερα στους ημικρατικούς είπε ότι πρέπει να ιδιωτικοποιηθούν γιατί είναι ζημιογόνοι.

Μάλιστα εξαπέλυσε επίθεση προς τους εργαζόμενους στους ημικρατικούς λέγοντας ότι κάποιοι κάθονται και πληρώνονται. Ο Στ. Στεφάνου υπενθύμισε τη γραπτή δέσμευση του Προέδρου Αναστασιάδη ότι δεν θα προχωρούσε σε ιδιωτικοποιήσεις, αλλά και την αναίρεσή της λίγες μέρες αργότερα.

Επίσης υπενθύμισε την πρόταση της κυβέρνησης για μεταφορά των εργαζομένων της Cyta στη δημόσια υπηρεσία ώστε τους μισθούς να τους πληρώνει ο φορολογούμενος, για να μπορέσουν να παραχωρηθούν τα περιουσιακά στοιχεία του οργανισμού και τα κέρδη σε ιδιώτες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy