Επιτυχής η αποχή των μαθητών, ξεκάθαρο μήνυμα στο ΥΠΠ λέει η ΠΣΕΜ

Η ΠΣΕΜ με ανακοίνωση της χαιρετίζει «την αποφασιστικότητα χιλιάδων μαθητών σε όλη την Κύπρο, οι οποίοι παρά τους εκβιασμούς του Υπουργείου και μερίδας διευθύνσεων για απουσίες και αποβολές σε όσους θα συμμετείχαν στην αποχή της ΠΣΕΜ, συμμετείχαν μαζικά στέλλοντας ξεκάθαρο μήνυμα στο Υπουργείο Παιδείας».

Οπως αναφέρει η ανακοίνωση, οι μαθητές «ξεκαθάρισαν πως δεν πρόκειται να δεχθούν να συνεχίσει το Υπουργείο την ίδια στάση, αδιαφορώντας για τα αιτήματα και τα προβλήματα των μαθητών. Πως δε θα γίνουν «πειραματόζωα» στις αλλαγές του Υπουργείου, πως δεν πρόκειται να ανεχθούν να ζουν σε σχολεία εργοτάξια, χωρίς καθηγητές, χωρίς διδακτέα ύλη, με μεικτά τμήματα κ.α.»

«Μήπως αυτά είναι της φαντασίας μας κύριοι του Υπουργείου; Μήπως δεν τα ζούμε καθημερινά;» διερωτάται η ΠΣΕΜ καλώντας το Υπουργείο να σταματήσει να παρουσιάζει μια εικόνα για τα σχολεία, η οποία καμιά σχέση δεν έχει με την πραγματικότητα.

Στην ανακοίνωση τονίζεται επίσης ότι «με τη μαζική συμμετοχή τους στην αποχή, οι μαθητές ζητούν όπως ο Υπουργός Παιδείας έρθει με συγκεκριμένες προτάσεις στη συνάντηση με την ΠΣΕΜ στις 30 Σεπτεμβρίου, έτσι ώστε να έχει αποτέλεσμα η συνάντηση και να μην είναι ένας μονόλογος του Υπουργού».

«Έχουμε εισηγηθεί συγκεκριμένες προτάσεις για τη μείωση των σχολικών μας εξόδων, όπως μείωση των τελών των Παγκύπριων Εξετάσεων, αύξηση των θέσεων στα ΚΙΕ, μείωση των διδάκτρων στα ΚΙΕ κ.α. Επίσης, έχουμε συζητήσει τα αιτήματα μας και στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, γι’ αυτό δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιαδήποτε δικαιολογία από το Υπουργείο» σημειώνει η ΠΣΕΜ.

Τονίζει ταυτόχρονα πως «οι μαθητές δείξαμε ότι πάνω από το φόβο και πάνω από τις απειλές, βάζουμε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας και τη στήριξη των συμμαθητών μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Και δε θα σταματήσουμε, μέχρι να το πετύχουμε. Καλούμε το Υπουργείο να αναλογιστεί τις ευθύνες του και να έρθει στη συνάντηση με προτάσεις και εισηγήσεις για να γίνει ουσιαστική συζήτηση».

«Η αποχή και οι διαμαρτυρίες δεν ήταν ποτέ η πρώτη επιλογή για την ΠΣΕΜ. Το δείξαμε άλλωστε με δεκάδες συναντήσεις, επιστολές, παρεμβάσεις, άρθρα κ.α. Εκεί μας οδηγούν η στάση και οι αποφάσεις του Υπουργείου. Στο χέρι του είναι να αλλάξει αυτό!» καταλήγει η ΠΣΕΜ.

Δηλώσεις για τη σημερινή εκδήλωση έκανε και ο πρόεδρος της ΠΣΕΜ Λοίζος Κυριακίδης στον ΑΣΤΡΑ:

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy