Επιτροπή Ενέργειας: Aναγκαία η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου

Η Επιτροπή Ενέργειας της Βουλής θεωρεί ότι είναι αναγκαία η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου, ώστε οι πολιτικές δυνάμεις να μπορέσουν να ενημερωθούν λεπτομερώς και παράλληλα να εκφράσουν την στήριξη τους στην Κυβέρνηση για τις ενέργειες που εφαρμόζει.

Τα μέλη της επιτροπής εξέφρασαν την αγωνία και τον προβληματισμό τους για τις εξελίξεις στην ΑΟΖ με τις προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει με αποτελεσματικότητα τις προκλήσεις αυτές.

Η Επιτροπή εξέφρασε ικανοποίηση για την ενημέρωση γύρω από τα θεωρητικά κοιτάσματα στο Καλυψώ, τα οποία, όπως είπε ο Πρόεδρος της Άγγελος Βότσης, πρέπει να επιβεβαιωθούν με νέες γεωτρήσεις.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα, είπε ότι παρά το γεγονός πως τα ευρήματα προκαλούν ικανοποίηση, δεν προσφέρονται για για πανηγυρισμούς, αλλά δημιουργούν πρόσθετη ευθύνη για δημιουργία ολοκληρωμένης ενεργειακής στρατηγικής, που σήμερα απουσιάζει. Τα αποτελέσματα, προσθεσε, τονίζουν την ανάγκη για τη δημιουργία τερματικού υγροποίησης στην Κύπρο.

Σημείωσε επίσης ότι οι Τουρκικές προκλητικές ενέργειες πρέπει να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά από την Κυβέρνηση, όπως και από το διεθνή παράγοντα, στον οποίο η Κυβέρνηση πρέπει να αποταθεί καταγγέλλοντας την Άγκυρα.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy