Επίτροπος Εθελοντισμού: Το αύριο ανήκει στη νέα γενιά

457
ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Το Γραφείο Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στα πλαίσια της πολιτικής του στηρίζει τις εθελοντικές και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις των νέων αφού θεωρεί ότι ο κόσμος του αύριο ανήκει στη νέα γενιά και γι’ αυτό πρέπει να της δοθεί λόγος και ρόλος.

Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου του Επιτρόπου Εθελοντισμού με την ευκαιρία της 12ης Αυγούστου που εορτάζεται ως η Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η καθιέρωση της μέρας αυτής ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, στοχεύει στην αναγνώριση των προσπαθειών της νεολαίας στην ενίσχυση της παγκόσμιας κοινωνίας, στην προώθηση της ενεργούς εμπλοκής των νέων στις ομάδες λήψεως αποφάσεων, καθώς και στην εμπλοκή τους στην κοινωνία των πολιτών.  Βασική αρχή, προστίθεται, είναι ότι τα παιδιά, ως ενεργά μέλη της κοινωνίας, έχουν την δική τους φωνή, την οποία οι ενήλικες οφείλουν να ακούσουν και να λάβουν σοβαρά υπόψη.

Το θέμα της Διεθνούς Ημέρας Νεολαίας 2017 είναι «η Νεολαία για την Οικοδόμηση της Ειρήνης (Youth Building Peace)». Η φετινή μέρα, αναφέρει ο Επίτροπος,  εστιάζει στο ρόλο που μπορούν να διαδραματίσουν οι νέοι με στόχο την πρόληψη των συγκρούσεων και τη διατήρηση της ειρήνης.

Σημειώνει ακόμη πως η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού των νέων κρίνεται αναγκαία και αποτελεί βασική προϋπόθεση για τη διατήρηση της ειρήνης και η συμμετοχή στη λήψη αποφάσεων καθώς και η πρόσβαση σε ποιοτική εκπαίδευση, υγειονομική περίθαλψη και βασικές υπηρεσίες, κρίνεται ότι προωθεί το ρόλο των νέων ως ενεργών συντελεστών στην κοινωνία προσφέροντας τους ευκαιρίες να αξιοποιήσουν το δυναμικό τους και να επιτύχουν τους στόχους τους.

Στις μέρες μας, καταλήγει η ανακοίνωση, οι κυβερνήσεις, και διάφοροι φορείς –κρατικού ή μη-  δίδουν ολοένα και μεγαλύτερη προσοχή στις πολιτικές και προγραμματισμούς τους ώστε να ενθαρρύνεται η ενεργός συμμετοχή των νέων προωθώντας θέματα που αφορούν στη νεολαία, και ενθαρρύνοντας τη συμμετοχή της στην πολιτιστική, αθλητική και κοινωνική ανάπτυξη και πρόοδο.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.