«Έπρεπε να χαιρετίσουν τη συμφωνία για το περιουσιακό»

Η Κυβέρνηση καλεί τα κόμματα να ανταποκριθούν στην απαίτηση της κοινωνίας για ομοψυχία, προς επίτευξη του στόχου του τερματισμού της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας.

Κληθείς από το ΚΥΠΕ να σχολιάσει τις δηλώσεις του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ Εσπεν Μπαρθ Εϊντε και τις επικρίσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης για το περιουσιακό, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης είπε ότι “εκείνο που έχει συμφωνηθεί μέχρι στιγμής είναι το ατομικό δικαίωμα στην ιδιοκτησία, κάτι το οποίο αποτελεί σημαντικότατη εξέλιξη, λαμβάνοντας υπόψη την παραδοσιακή θέση της τουρκικής πλευράς για συνολική ανταλλαγή περιουσιών και κατ’ επέκταση κατάργηση του ατομικού δικαιώματος στην ιδιοκτησία”.

Η Κυβέρνηση, είπε, θα ανέμενε από όλους να χαιρετίσουν αυτήν τη σημαντικότατη εξέλιξη, που πρόκειται για πάγια θέση της ελληνοκυπριακής πλευράς και η οποία κατέστη εφικτή ως αποτέλεσμα της ως τώρα διαπραγμάτευσης.

Όταν και εφόσον υπάρξει οποιαδήποτε άλλη κατάληξη, σε θέματα που άπτονται της πτυχής του περιουσιακού, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όπως δημόσια έχει αναφέρει εξάλλου, θα ενημερώσει σχετικά τον κυπριακό λαό, συμπλήρωσε.

Η Κυβέρνηση, ανέφερε, “δεν θα υπεισέλθει σε ένα διάλογο που αποσκοπεί να εξυπηρετήσει άλλες σκοπιμότητες και καλεί τα κόμματα να ανταποκριθούν στην απαίτηση της κοινωνίας για ομοψυχία, προς επίτευξη του στόχου του τερματισμού της κατοχής και επανένωσης της πατρίδας μας”.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy