Έρχεται το Animafest Cyprus- Junior Edition

Με αφορμή… το Animafest Cyprus – Junior Edition, τη νέα έκδοση του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Όψεις του Κόσμου που πραγματοποιείται στην Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη από τις 14 Μαρτίου μέχρι τις 17 Μαρτίου παρουσιάζουμε το πρόγραμμα:

ANIMAFEST2

«Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινουμένων Σχεδίων Όψεις του Κόσμου εγκαινιάζει φέτος τη διοργάνωση Animafest Cyprus – Junior Edition, που εστιάζει στην εκπαίδευση, από την προδημοτική εκπαίδευση μέχρι και τους επαγγελματίες του κλάδου.

Κύριος στόχος της νέας έκδοσης του φεστιβάλ είναι η διεύρυνση των αναπτυξιακών προγραμμάτων του στην εκπαίδευση, ενισχύοντας τη στήριξη και την καλλιέργεια του τομέα του Animation στον τόπο μας. Το πρόγραμμα θα παρουσιάζει επιλεγμένα έργα του παιδικού σινεμά animation από ανεξάρτητους δημιουργούς και studio από όλο τον κόσμο, καθώς και το έργο Κύπριων δημιουργών.Αυτή η νέα έκδοση του Φεστιβάλ Animation Κύπρου θα πλαισιώνεται από διαλέξεις, ειδικά αφιερώματα, εκθέσεις, παιδικό διαγωνιστικό πρόγραμμα ταινιών, εργαστήρια και εξειδικευμένα masterclasses σε νέες τεχνολογίες.

Το Animafest Cyprus – Junior Edition θα πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον Μάρτιο στη Λευκωσία. Απευθύνεται σε παιδιά και νέους, καθώς και σε εκπαιδευτικούς και γονείς που ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στην τέχνη των κινουμένων σχεδίων (Animation).

ANIMAFEST5

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα – Δημοτική Εκπαίδευση. Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα (Ε.Π.) έχει ως κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του παιδικού κοινού της Κύπρου, καθώς και των εκπαιδευτικών για την τέχνη των κινουμένων σχεδίων , αξιοποιώντας παράλληλα τις ήδη σημαντικές συνεργασίες που διατηρεί το κυπριακό φεστιβάλ με άλλα διεθνή φεστιβάλ για την ανταλλαγή προγραμμάτων ταινιών , καθώς και επιμορφωτικών εργαστηρίων .

Συγκεκριμένα, στο φετινό Ε.Π. θα λειτουργήσουν δύο πρωινά εργαστήρια για παιδιά της δημοτικής εκπαίδευσης, στα οποία οι μαθητές/τριες θα έχουν την ευκαιρία να χρησιμοποιήσουν κατάλληλες για την ηλικία τους τεχνικές παραγωγής κινουμένων σχεδίων. Το εργαστήρι θα βοηθήσει τα παιδιά να επικοινωνήσουν χρησιμοποιώντας ένα ευρύ φάσμα οπτικών μηνυμάτων και να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους.

ANIMAFEST5

Εξειδικευμένα Masterclasses για επαγγελματίες σε συνεργασία με το Graphic Stories Cyprus. To Animafest Cyprus σε συνεργασία με το Graphic Stories Cyprus παρουσιάζουν το “Animated Stories”, μία σειρά διαλέξεων, case studies και εργαστηρίων με στόχο την προβολή και την αξία των εφαρμοσμένων τεχνών, της εικονογράφησης και του animation. Η δραστηριότητα αυτή θα περιλαμβάνει εργαστήρια και σεμινάρια με καθοδηγητές έμπειρους επαγγελματίες όπως συγγραφείς – σεναριογράφους, καλλιτέχνες, animators, εκπαιδευτικούς, παραγωγούς, σκηνοθέτες κ.ά.

Συγκεκριμένα, το διήμερο απογευματινό εργαστήρι για φοιτητές/τριες και επαγγελματίες (15 – 16 Μαρτίου) θα περιλαμβάνει δύο διαφορετικές θεματικές: 1. Character Design με την Κατερίνα Παντέλα, 2. 3D Modeling με τον Ανδρέα Ρωσσίδη. Στον ίδιο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση από σχέδια ταινιών Κύπριων καλλιτεχνών που διακρίθηκαν τα τελευταία χρόνια στο Countryside Animafest Cyprus. Περισσότερες πληροφορίες για τα εργαστήρια θα βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα του φεστιβάλ.

Διαγωνιστικό πρόγραμμα Παιδικών Ταινιών Animation Θα προβληθούν τρία διεθνή προγράμματα παιδικών ταινιών κινουμένων σχεδίων διαγωνιστικού χαρακτήρα. Το βραβείο καλύτερης ταινίας (500 ευρώ) θα είναι βραβείο κοινού και θα απονέμεται μετά από ψηφοφορία των παιδιών και των νέων. Το βραβείο αθλοθετεί η Τράπεζα Κύπρου».

Animafest Cyprus – Junior Edition

Αίθουσα Μελίνα Μερκούρη από τις 14 Μαρτίου μέχρι τις 17 Μαρτίου

ANIMAFEST4

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy