Ερχιουρμάν: Εάν οι Ε/κ είναι έτοιμοι ανοίγουμε το οδόφραγμα της Δερύνειας

Εάν η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη τότε η τ/κ πλευρά μπορεί να προχωρήσει στην διάνοιξη του οδοφράγματος της Δερύνειας χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί οι κατασκευές, δήλωσε ο «πρωθυπουργός» Τουφάν Ερχιουρμάν, επισημαίνοντας τα δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο για αντιδράσεις και δηλώσεις του επιχειρηματικού κόσμου και άλλων ατόμων που δεν επιθυμούν το άνοιγμα του συγκεκριμένου οδοφράγματος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι δηλώσεις Ερχιουρμάν έγιναν μετά την σημερινή, εβδομαδιαία συνάντηση με τον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, με τον οποίο – όπως είπε – συζήτησε το θέμα της διάνοιξης των οδοφραγμάτων Δερύνειας και Απλικίου, το ζήτημα των Μαρωνιτών «όπου δεν υπάρχει καμία εξέλιξη εδώ και καιρό» και ανακοίνωσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα ο κ. Ακιντζί θα συναντηθεί με τους Προέδρους και των 4 κομμάτων της «συγκυβέρνησης» για να συζητήσουν θέματα που αφορούν το Κυπριακό.

`Εχουν ολοκληρώσει με τον διαγωνισμό που αφορά την «αστυνομία» και οι άλλοι διαγωνισμοί ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουλίου, ανέφερε ο κ. Ερχιουρμάν λέγοντας ότι εάν η ε/κ πλευρά είναι έτοιμη, μπορούν να προχωρήσουν στη διάνοιξη χωρίς να έχουν ολοκληρωθεί όλα τα κατασκευαστικά έργα στο σημείο διέλευσης. Μεταξύ της «προεδρίας» και της «κυβέρνησης» υπάρχει συμφωνία ότι αυτή η εργασία πρέπει να ολοκληρωθεί γρήγορα, πρόσθεσε.

Είναι αποφασισμένοι, είπε, να προχωρήσουν στην ολοκλήρωση της διάνοιξης και ελπίζει ότι «και στο νότο έχουν την ίδια αποφασιστικότητα και επιθυμούν όπως και εμείς στα μέσα του καλοκαιριού και μέχρι το τέλος του, να ολοκληρωθεί αυτή η εργασία. Είναι ξεκάθαρη η στάση της τ/κ πλευράς σε αυτό το θέμα, να ανοίξει (το οδόφραγμα) το συντομότερο». Οι εργασίες στο Απλίκι, ανέφερε, συνεχίζονται με ταχύτητα.

Στη συνάντηση των τεσσάρων Προέδρων με τον Τ/κ ηγέτη την ερχόμενη εβδομάδα, είπε ο Τουφάν Ερχιουρμάν, θα συζητήσουν και το θέμα των Μαρωνιτών λέγοντας πως υπάρχει μια σχετική έκθεση «και πλέον πρέπει να ληφθούν πολιτικές αποφάσεις» και εκφράζοντας την θέση ότι σιγά σιγά πρέπει σε αυτό το θέμα να ληφθούν κάποιες πρωτοβουλίες.

Κληθείς να πει, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του Κουντρέτ Οζερσάι στην κλειστή περιοχή των Βαρωσίων, εάν υπάρχει κάτι σε σχέση με αυτό το ζήτημα, ο κ. Ερχιουρμάν απάντησε αρνητικά. «Σε αυτό το θέμα (των Βαρωσίων) δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμιά απόφαση για αλλαγή ή πολιτική διαφοροποίηση». Η επίσκεψη του «υπουργού εξωτερικών» στην συγκεκριμένη περιοχή ήταν μια «φυσιολογική διαδικασία», είπε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy