Έρχονται αυξήσεις στα καύσιμα

Αίσθηση θα κάνουν τις επόμενες ημέρες οι τιμές των καυσίμων, οι οποίες θα αυξηθούν μετά από τις συνεχείς μειώσεις των τελευταίων μηνών. Εταιρείες πετρελαιοειδών παρέλαβαν νέα φορτία, μετά από καιρό ακριβότερα και επομένως η όποια αύξηση αναμένεται να περάσει σύντομα στις αντλίες των πρατηρίων. Βέβαια, σε αντίθεση με τις μειώσεις, αναμένεται τώρα αριθμός πρατηριούχων να προβεί σε αυξήσεις ακόμα και χωρίς να παραλάβει νέο ακριβότερο φορτίο.
Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η αύξηση στην τιμή της αμόλυβδης βενζίνης θα φθάσει τα 3 σεντ το λίτρο κάτι που αναμένεται να εκτοξεύσει την τιμή στα €1,167 από €1,137 κατά μέσο όρο που είναι σήμερα, ενώ τονίζεται ότι υπάρχουν πρατηριούχοι που διαθέτουν καύσιμα στα €1,104 το λίτρο.
Στην τιμή διυλιστηρίου της απλής αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων σημειώθηκε αύξηση τις τελευταίες ημέρες λόγω της ανόδου της τιμής του πετρελαίου μπρεντ στα 57 δολάρια το βαρέλι, δηλαδή 10 δολάρια ακριβότερο από ό,τι την περασμένη εβδομάδα.
Η τιμή του «μαύρου χρυσού» φαίνεται να επανακάμπτει ξανά μετά από περίπου επτά μήνες πτωτικής πορείας. Από τα 115 δολάρια το βαρέλι τον περασμένο Ιούνιο μειώθηκε τον Ιανουάριο τα 46 δολάρια.

Η μεγάλη υποχώρηση των τιμών πετρελαίου, της τάξεως του 46%, έχει καταστήσει ασύμφορη την εξόρυξη πετρελαίου στις ΗΠΑ για ορισμένους παραγωγούς. Αναλυτές εκτιμούν ότι θα υπάρξει διόρθωση της αγοράς με την τιμή να φθάσει τα 60 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι με τιμή λιανικής πώλησης της βενζίνης στα €1,13 οι φόροι που εισπράττει το Κράτος φθάνουν τα 67 σεντ (49 φόρος κατανάλωσης και 18 ΦΠΑ).

 

philenews

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy