Έρχονται βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

Χαλαρή βαροβαθμίδα επηρεάζει την περιοχή, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σήμερα ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με νεφώσεις στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα και τις απογευματινές ώρες δεν αποκλείεται να πέσουν τοπικά ελαφρές βροχές, κυρίως στα ορεινά αλλά και σε περιοχές του εσωτερικού. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς 3 μποφόρ για να καταστούν μέχρι το απόγευμα κυρίως νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 30 βαθμούς στο εσωτερικό, τα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια παράλια και στους 21 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ ο καιρός θα καταστεί σταδιακά κυρίως αίθριος αλλά παροδικά θα παρατηρούνται τοπικά μέσες και ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και στα βόρεια παράλια νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι 3 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 19 βαθμούς στο εσωτερικό και τα παράλια και στους 11 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος αλλά τις απογευματινές ώρες, νεφώσεις που θα αναπτύσσονται πιθανό να δώσουν μεμονωμένες βροχές, χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο καταιγίδας, κυρίως στα ορεινά και το εσωτερικό.

Το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο κατά το τριήμερο.

 

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy