Ερευνα από Interpol;

Μπορεί το Υπουργείο Οικονομικών να απάντησε στον κ. Περδίκη ότι διερευνούν το θέμα με τα Panama papers, όμως ένα πουλάκι σφύριξε στην εφημερίδα μας ότι τα πράγματα είναι πολύ πιο σοβαρά απ’ ό,τι φαίνονται.

Αληθεύει ότι στάλθηκε επιστολή από ξένους φορείς (… Interpol) προς το Υπουργείο Εξωτερικών με την οποία το ενημερώνουν ότι θα αρχίσουν έρευνα για πέντε μεγάλα δικηγορικά γραφεία; Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας οι έρευνες θα επικεντρωθούν σε πελάτες των δικηγορικών γραφείων για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος. Tα τέσσερα δικηγορικά γραφεία εδρεύουν στη Λευκωσία και το ένα στη Λεμεσό.

Πάντως η πλάκα είναι ότι το Υπουργείο στην απάντησή του υποστηρίζει ότι εντοπίστηκαν 72 περιπτώσεις δικηγόρων που ενεπλάκησαν στα Panama papers. Το ερώτημα είναι από αυτούς τους 72 δικηγόρους που εντοπίστηκαν πόσες είναι οι περιπτώσεις για τον καθένα και πόσο φόρο απέφυγαν να καταβάλουν; Από ό,τι γνωρίζουμε είναι αμείωτος ο ρυθμός που αποστέλλονται οι φάκελοι με τα στοιχεία στον Γενικό Ελεγκτή, ο οποίος στη συνέχεια τα διοχετεύει στον Εφορο Φορολογίας.

Α.Ξ.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy