Έρευνα για ατασθαλίες και στο Τραχώνι ζητά ο κοινοτάρχης

Ύποπτες διαδικασίες ανάθεσης έργων και πρόσληψης προσωπικού και αδικαιολόγητα έξοδα, διερευνά μεταξύ άλλων η Ελεγκτική Υπηρεσία, εναντίον του τέως κοινοτικού συμβουλίου Τραχωνίου, για την περίοδο 2008-2011, ανέφερε σήμερα στο ΚΥΠΕ ο νυν κοινοτάρχης Κυριάκος Χριστοδούλου.

Με αφορμή την χθεσινή είδηση για ποινική δίωξη του κοινοτικού συμβουλίου Κολοσσίου και τις έρευνες που γίνονται και για το τέως κοινοτικό συμβούλιο Τραχωνίου, ο κ.Χριστοδούλου δήλωσε πως ο ίδιος ζήτησε να γίνει έλεγχος, μετά από υποψίες για παρατυπίες, για διασπάθιση δημόσιου χρήματος και για κατάχρηση εξουσίας από τους προκατόχους του.

Οι έρευνες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, συνέχισε, έχουν ολοκληρωθεί σε ότι αφορά στο λογιστικό κομμάτι, ενώ εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να γίνουν έλεγχοι και σε τεχνικής φύσεως θέματα, δηλαδή σε έργα που το τέως κοινοτικό συμβούλιο είχε αναθέσει.

“Έχουμε παραλάβει χρέος πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ και ένα ταμείο 65 περίπου χιλιάδων ευρώ και σήμερα, μετά από πολλή προσπάθεια, καταφέραμε να ξεχρεώσουμε μισό εκατομμύριο από το χρέος αυτό και να διαθέτουμε ένα ταμείο των 750 χιλιάδων ευρώ, περίπου”, συμπλήρωσε.

Το πόρισμα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας αναμένεται να συμπεριληφθεί στην έρευνα που διεξάγει η Αστυνομία και με τη συμπλήρωση του φακέλου θα προωθηθεί στη Νομική Υπηρεσία, για μελέτη και οδηγίες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy