Ερντογάν: ΑΚΡ και ΜΗΡ με πλειοψηφία στη βουλή έχουν μεγάλη νομοθετική αρμοδιότητα

Με την πλειοψηφία που έδωσε ο λαός στο ΑΚΡ μαζί με το ΜΗΡ θα μπορούν να έχουν μεγάλη νομοθετική αρμοδιότητα, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να ενισχύσουν τη χώρα τους και να την εντάξουν στις 10 μεγαλύτερες χώρες του κόσμου.

Στην πρώτη ομιλία του μετά την ανακοίνωση του 90% του αποτελέσματος των εκλογών, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι έγιναν γνωστά τα ανεπίσημα αποτελέσματα των εκλογών, και με βάση αυτά το λαός έδωσε εντολή στον πρόεδρο. Πρόσθεσε ότι με την πλειοψηφία στη βουλή που έδωσε ο λαός στο ΑΚΡ και το ΜΗΡ τους έδωσε μεγάλη νομοθετική εξουσία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ευχαρίστησε το κόμμα του και τη συμμαχία, προσθέτοντας ότι σήμερα ο λαός πήγε με ελεύθερη βούληση στις κάλπες και έκανε την επιλογή του για τον εαυτό του και τη χώρα του. Συνεχάρη τους υποψηφίους προέδρους και βουλευτές που συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία και εξέφρασε την ελπίδα να μη βλάψει κανείς τη δημοκρατία κατηγορώντας το εκλογικό σύστημα για να κρύψει την δική του αποτυχία.

Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία με συμμετοχή στις εκλογές κατά 90% έδωσε μάθημα δημοκρατίας και είπε ότι είναι καιρός πλέον πλέον να αφήσουν πίσω τις διαμάχες και τις εντάσεις. Ανέφερε ότι θα ενισχύσουν όλους τους θεσμούς την περίοδο που θα ακολουθήσει και δεν θα υπάρξει οπισθοδρόμηση από τη δημοκρατία και την οικονομία. Είπε ότι δεν θα επιτρέψουν να περιοριστούν τα δικαιώματα κανενός και θα συνεχίσουν να εργάζονται ώστε να ενισχύσουν περισσότερο τη χώρα τους.
Ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι δεν θα σταματήσει η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις όσο αλλάζει ο κόσμος και η Τουρκία, προσθέτοντας ότι θα συνεχίσουν τις αλλαγές μέσα σε συνεργασία στη βουλή.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy