Ερντογάν: Οι γκιουλενιστές στήνουν μηχανισμό στις ΗΠΑ

Η οργάνωση Γκιουλέν, αποτυγχάνοντας με την παγίδα που έστησαν στην Τουρκία, τώρα στήνουν τον ίδιο μηχανισμό στις ΗΠΑ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ενώ κατηγόρησε και τις ΗΠΑ και τις χώρες της Δύσης ότι προσπαθούν να ιδρύσουν κράτος τρομοκρατίας στην περιοχή, κάτι που δεν πρόκειται να το δεχτεί, όπως είπε.

Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι οι γκιουλενιστές  έστησαν την ίδια παγίδα στις ΗΠΑ (υπόθεση Ιρανού επιχειρηματία Ριζά Σαρράφ). «Προσπαθούν να στριμώξουν τη χώρα μας. Αυτό δεν θα γίνει», είπε.

Βλέπει, πρόσθεσε, τις προσπάθειες των δυτικών χωρών να ιδρύσουν κράτος τρομοκρατίας στην περιοχή, αλλά η Τουρκία δεν πρόκειται να το δεχτεί όσο κι αν ορισμένοι κύκλοι ενοχλούνται.

«Δοκίμασαν τα πάντα, αλλά δεν κατάφεραν να επιβληθούν της Τουρκίας. Τώρα το τραβάνε μέχρι τη δυσφήμιση της χώρας μας σε διεθνές επίπεδο, μέχρι να την στριμώξουν στη γωνία, να τη στιγματίσουν και να τη σπρώξουν προς όποια κατεύθυνση αυτοί θέλουν», ανέφερε

Ο κ. Ερντογάν διερωτήθηκε γιατί ενώ έχει ηττηθεί το αυτό-αποκαλούμενο ΙΚ στη Συρία, οι ΗΠΑ ακόμη συνεχίζουν τη μεταφορά όπλων στην περιοχή.

«Λέγατε πως καθαρίσατε τον ISIS, γιατί ακόμη πηγαίνουν φορτηγά με όπλα στη Συρία; Εναντίον ποιας χώρας εξοπλίζετε την περιοχή. Γιατί το κάνετε; Άλλο είναι το θέμα. Ξέρουμε τι γίνεται και θα ενεργήσουμε ανάλογα. Κανείς να μην προσδοκά η Τουρκία να μείνει άπραγη απέναντι σε αυτά τα σενάρια», δήλωσε.

Αναφερόμενος, τέλος, στην επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει αύριο στη Ρωσία, ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι θα πάνε στο Σότσι και θα πραγματοποιήσουν την τριμερή συνάντηση κορυφής Τουρκίας-Ρωσίας-Ιράν.

“Στην αυριανή συνάντηση θα πραγματοποιήσουμε πολύ σημαντικές συνομιλίες όσον αφορά το μέλλον της περιοχής μας”, ανέφερε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy