ΕΣΕΜ Λευκωσίας – Κερύνειας: Tο ΥΠΠ να τερματίσει τις ενέργειες για τη μεταρρύθμιση

“Τονίζουμε ότι διαφωνούμε με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο που προωθούν τη βαθμοθηρία αντί την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης”, αναφέρεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΣΕΜ Λευκωσίας – Κερύνειας.
Αυτούσια η ανακοίνωση
Ως ΕΣΕΜ Λευκωσίας-Κερύνειας θα θέλαμε να τοποθετηθούμε στις εξελίξεις που αφορούν το θέμα των προτεινόμενων ρυθμίσεων του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο.
 
Από πλευράς Υπουργείου δεν είδαμε να κατατίθεται τίποτα το νέο με το όσα προγραμματίζονται από την περσινή χρονιά. Ουσιαστικά τίποτα δεν έχει αλλάξει προς το καλύτερο με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις.
 
Εμείς, ώς οι άμεσα επηρεαζόμενοι από τα πειράματα του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας για τα δίκαια αιτήματά μας. Με τις προτεινόμενες ρυθμίσεις τα σχολεία θα γίνουν εξεταστικά κέντρα που στόχο θα έχουν μόνο την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Με αυτό τον τρόπο τα σχολεία δεν θα δίνουν σημασία στο τι θα διδασκόμαστε αλλά θα μας προετοιμάζουν ΜΟΝΟ για τα εξεταζόμενα μαθήματα.
 
Επιπλέων μέσο αυτών των ρυθμίσεων τα τετράμηνα θα γίνουν τρίμηνα, με το πρόβλημα της τεράστιας ύλης που διδασκόμαστε να μεγαλώνει και κατ’ επέκταση η πίεση που ασκείτε σε εμάς αλλά και τους καθηγητές μας να αυξάνεται. Με αυτή τη ρύθμιση εμείς οι μαθητές, θα αναγκαζόμαστε να καταφεύγουμε στα απογευματινά ιδιαίτερα για να καλύψουμε την ύλη των εξετάσεων. Επιπρόσθετα το πρόβλημα με τις πολλές εξετάσεις που θα έχουμε να δώσουμε μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα παραμένει.
 
Καλούμε το ΥΠΠ να τερματίσει τις ενέργειες για τη μεταρρύθμιση και να καλέσει όλους τους άμεσα ενδιαφερόμενους (Μαθητές, Γονείς, Καθηγητές) σε διάλογο για τις όποιες αλλαγές. Τονίζουμε ότι διαφωνούμε με την εφαρμογή των εξετάσεων ανά τετράμηνο που προωθούν τη βαθμοθηρία αντί την ανάπτυξη της κριτικής σκέψης.
 
Με εκτίμηση,
 
Γραμματεία ΕΣΕΜ Λευκωσίας-Κερύνειας 2017-2018
Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy