Αισιόδοξο το ΗΒ για τις συνομιλίες, 40μελής αντιπροσωπεία αύριο στη Γενεύη

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Το Λονδίνο είναι θετικό και αισιόδοξο όσον αφορά την έκβαση της διαδικασίας στη Γενεύη για το Κυπριακό, έχοντας επίγνωση των δυσκολιών που υπάρχουν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ μέλος της βρετανικής αντιπροσωπείας που βρίσκεται στην ελβετική πόλη για τη Διάσκεψη για την Κύπρο που αρχίζει την Πέμπτη.

Όπως ανέφερε, ο Υφυπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Σερ Άλαν Ντάνκαν φθάνει απόψε στη Γενεύη και ο Υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον αύριο το πρωί και εκτός από τη συμμετοχή του στη Διάσκεψη το πρωί της Πέμπτης θα έχει συναντήσεις με “όλους τους παίκτες – κλειδιά”.

Η βρετανική πηγή επανέλαβε την υποστήριξη του Λονδίνου στην όλη διαδικασία που βρίσκεται σε εξέλιξη, σημειώνοντας πως η προσπάθεια της Βρετανίας είναι “να το καταστήσουμε αυτό μια επιτυχία”.

Σημείωσε εξάλλου πως δεν έχει ακόμη προγραμματιστεί πότε ο κ. Τζόνσον θα αναχωρήσει από τη Γενεύη και πως “προφανώς αυτό εξαρτάται από την πρόοδο” που θα υπάρξει.

Ερωτηθείσα για τις δυσκολίες που παρουσιάζονται στις διαπραγματεύσεις μεταξύ των δυο πλευρών, η ίδια πηγή είπε πως το Λονδίνο γνωρίζει πως υπάρχουν δυσκολίες. Αλλά “είμαστε θετικοί και αισιόδοξοι”, πρόσθεσε.

Για το ενδεχόμενο να μεταβεί η Πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι στη Γενεύη, ανέφερε πως εάν υπάρξει ανάγκη να προσέλθει στη Γενεύη τότε θα αλλάξουν τον προγραμματισμό τους για την εκπροσώπηση του Ηνωμένου Βασιλείου.

Σημείωσε εξάλλου πως η βρετανική αντιπροσωπεία που βρίσκεται στη Γενεύη για τη Διάσκεψη για την Κύπρο αριθμεί 30-40 άτομα.

Σχολιάστε

Σχόλια | Τα σχόλια αντιπροσωπεύουν την προσωπική γνώμη των συγγραφέων τους και μόνο. Μη κόσμια ή/και προσβλητικά σχόλια θα διαγράφονται.