Αισιόδοξος για τη νέα σχολική χρονιά ο Καδής

Την αισιοδοξία του ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά στη νέα σχολική χρονιά που αρχίζει το Σεπτέμβριο, εξέφρασε ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής, σημειώνοντας ότι όλες οι ενδείξεις δείχνουν ότι θα έχουμε ένα ομαλό ξεκίνημα τόσο στο επίπεδο της στελέχωσης όσο και στο επίπεδο των υποδομών, αλλά και των βιβλίων.

Σε δηλώσεις μετά την έναρξη σεμιναρίου της Διεύθυνσης Μέσης Εκπαίδευσης, στο οποίο παρευρέθηκαν οι Διευθυντές και Διευθύντριες των σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης, στο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο στα Λατσιά, ο κ. Καδής είπε ότι κάθε συνάντηση με τους Διευθυντές των σχολείων είναι πάρα πολύ χρήσιμη, «διότι έχουμε την ευκαιρία να παρουσιάσουμε τις πολιτικές του Υπουργείου αλλά και για να ακούσουμε από αυτούς τις δικές τους απόψεις, τις δικές τους εμπειρίες, να πάρουμε ανατροφοδότηση για το τι συμβαίνει στα σχολεία μας και να ακούσουμε και τις δικές τους εισηγήσεις».

«Σήμερα έγινε μια πάρα πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση. Είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις πολιτικές και τις μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζει το Υπουργείο. Συγκεκριμένα, είχαμε την ευκαιρία να δούμε τι είχαμε πει πέρσι στην ίδια συνάντηση στους Διευθυντές μας, την προοπτική εφαρμογής κάποιων πολιτικών και τι εφαρμόστηκε μέσα στην χρονιά που μας πέρασε. Και νομίζω είναι με ιδιαίτερη ικανοποίηση που διαπιστώνουμε ότι οι περισσότερες από τις πολιτικές που είχαμε σκοπό να εφαρμόσουμε ήδη άρχισαν να υλοποιούνται», πρόσθεσε.

Ο κ. Καδής είπε ότι μίλησαν για τα θέματα της αλλαγής του περιεχομένου της εκπαίδευσης, της βελτίωσης των αναλυτικών προγραμμάτων, για το νέο Λύκειο που δημιουργείται, το Λύκειο κατευθύνσεων επιλογής μαθημάτων, για το νέο σύστημα διορισμών, το νέο σύστημα αξιολόγησης των εκπαιδευτικών που προωθεί το Υπουργείο Παιδείας αυτή την περίοδο, το νέο σύστημα επιμόρφωσης που έχει εγκριθεί και θα αρχίζει να εφαρμόζεται από την επόμενη σχολική χρονιά, και τους νέους κανονισμούς λειτουργίας των σχολείων που μελετά το Υπουργείο αυτή την περίοδο.

«Είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και τις απόψεις των διευθυντών μας πάνω σε όλα αυτά τα θέματα. Είχαμε, επίσης, την ευκαιρία να τους ενημερώσουμε για το πώς ξεκινά φέτος η σχολική χρονιά. Όλες οι ενδείξεις είναι ότι θα έχουμε ένα ομαλό ξεκίνημα τόσο στο επίπεδο της στελέχωσης όσο και στο επίπεδο των υποδομών, αλλά και των βιβλίων. Βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό στάδιο και είμαι πολύ αισιόδοξος ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά τον ερχόμενο Σεπτέμβριο», συμπλήρωσε.

Βιβλία

Σε ερώτηση του ΚΥΠΕ αν έχουν παραληφθεί όλα τα βιβλία, ο κ. Καδής είπε ότι με βάση την ενημέρωση που έχουν, πέραν του 95% των βιβλίων έχουν αποσταλεί στα σχολεία.

«Μέχρι την έναρξη των μαθημάτων θεωρούμε ότι η συντριπτική πλειονότητα των βιβλίων θα έχει φτάσει. Μεμονωμένα βιβλία ενδεχομένως να φτάσουν μέχρι τις 15 ή τις 20 του Σεπτέμβρη, αλλά δεν αναμένεται να προκληθεί κανένα απολύτως πρόβλημα στα σχολεία μας. Αυτά τα ελάχιστα βιβλία που θα φτάσουν με την έναρξη των μαθημάτων, υπάρχουν ήδη διαθέσιμα και σε ηλεκτρονική μορφή και μπορούν να αξιοποιηθούν από τους μαθητές και τους καθηγητές μας», πρόσθεσε.

Κτιριακές υποδομές

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ για τις κτιριακές υποδομές των σχολείων, ο Υπουργός Παιδείας είπε ότι έχουν πλήρη εικόνα για το τι συμβαίνει στα σχολεία και πρόσθεσε ότι υπάρχουν μια σειρά από έργα τα οποία θα ολοκληρωθούν μέχρι την έναρξη των μαθημάτων.

«Τα παρακολουθούμε καθημερινά. Υπάρχουν και έργα που θα συνεχιστούν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Αυτά τα έργα, βέβαια, θα λάβουμε όλα τα μέτρα για να υλοποιηθούν χωρίς να επηρεάσουν σε κανένα βαθμό την ομαλή λειτουργία των σχολείων και τα σχολεία μας να λειτουργούν σε ένα περιβάλλον πλήρους ασφάλειας», συμπλήρωσε.

ΑΑΕΙ Ελλάδας
—————–
Απαντώντας σε άλλη ερώτηση του ΚΥΠΕ για την ανακοίνωση των χθεσινών αποτελεσμάτων για τα ΑΑΕΙ της Ελλάδας, ο κ. Καδής συνεχάρη τα παιδιά που έχουν πετύχει στις εξετάσεις για τα Πανεπιστήμια της Ελλάδας.

«Θα ήθελα να τα παροτρύνω να πάρουν γρήγορα τις αποφάσεις τους για να καταλήξουν στο πού θα παρακολουθήσουν για να διαπιστωθεί και ποια θέση τελικά θα κρατήσουν αυτά τα παιδιά και τους εύχομαι καλή σταδιοδρομία σε ότι κάνουν από εδώ και πέρα», κατέληξε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy