Αισιόδοξος ότι θα ανοίξει συζήτηση για το εδαφικό ο ΠτΔ

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε την Παρασκευή το βράδυ, πως έχει λόγους να πιστεύει πως θα φθάσουμε σε συζήτηση του εδαφικού, στο πλαίσιο των συνομιλιών για το Κυπριακό.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως ολοκληρώνεται η συζήτηση για το Κυπριακό σε τέσσερα κεφάλαια, δηλαδή στη διακυβέρνηση, την οικονομία, την ΕΕ και το περιουσιακό, και στη συνέχεια, εάν υπάρξει η προσδοκώμενη πρόοδος, θα συζητηθεί το εδαφικό, το οποίο είναι απόλυτα συναρτημένο με το περιουσιακό.

Εάν, συνέχισε, φθάσουμε σε αυτό το σημείο, που έχω λόγους να πιστεύω πως θα φτάσουμε, θα είναι μια ιδιαίτερα σημαντική στιγμή στην ιστορία των διαπραγματεύσεων, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που η τουρκική πλευρά καλείται να καταθέσει τις θέσεις της επί χάρτου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλούσε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμμοχώστου, στη Δερύνεια. Η εκδήλωση διοργανώθηκε από το Δήμο Αμμοχώστου για να τιμήσει τους Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες αξιωματικούς και οπλίτες που έπεσαν στην πόλη και επαρχία Αμμοχώστου την περίοδο της τουρκικής εισβολής του 1974.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy