Εσωτερική διακυβέρνηση και Κυπριακό στην πρώτη συνάντηση ΑΚΕΛ-«Εγώ ο Πολίτης»

Τα θέματα της εσωτερικής διακυβέρνησης αλλά και το Κυπριακό βρέθηκαν στο επίκεντρο της πρώτης συνάντησης που είχαν σήμερα το ΑΚΕΛ με το νεοσύστατο κόμμα «Εγώ ο Πολίτης», στα γραφεία του ΑΚΕΛ στη Λευκωσία.
 
Το θέμα των Προεδρικών δεν τέθηκε στη συζήτηση, παρόλα αυτά όμως ο Αντιπρόεδρος του νέου κόμματος ξεκαθάρισε πως δεν θα κατέλθουν με δική τους υποψηφιότητα αλλά θα στηρίξουν μια από τις υφιστάμενες.
 
Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Κυπριανού τη χαρακτήρισε πολύ εποικοδομητική κατά την οποία, αν και γνωριμίας, ανταλλάγησαν απόψεις για πάρα πολλά σημαντικά ζητήματα που βρίσκονται αυτή τη στιγμή ενώπιον της κυπριακής κοινωνίας.
 
Ο κ. Κυπριανού ανέφερε ότι συζήτησαν το Κυπριακό ζήτημα το οποίο έχει να κάνει με την προοπτική και το μέλλον της χώρας. Επίσης, συζητήθηκε η ανάγκη για μεταρρυθμίσεις στην παιδεία έτσι ώστε να αποκτήσει η χώρα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή, πολυπολιτισμική παιδεία και να προχωρήσει η Κύπρος μπροστά.
 
Πρόσθετα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκε και υπήρξε συμφωνία στην ανάγκη καταπολέμησης φαινομένων διαφθοράς και διαπλοκής που έχουν εξαπλωθεί στην κυπριακή κοινωνία. Επίσης, αντάλλαξαν απόψεις σε θέματα οικονομίας και ιδιαίτερα για την ανάγκη να υπάρξει μια αλλαγή προσανατολισμού, με έμφαση σε ζητήματα υψηλής τεχνολογίας, καινοτομίας και έρευνας.
 
«Ήταν μια πολύ ουσιαστική και παραγωγική συνάντηση και δεν θα είναι σίγουρα η τελευταία μας. Θα έχουμε και άλλες συναντήσεις για να συνεχίσουμε την ανταλλαγή απόψεων», είπε.
 
Από την πλευρά του ο Αντιπρόεδρος του κόμματος «Εγώ ο Πολίτης» Γιώργος Κουντούρης είπε πως το κόμμα έχει δημιουργηθεί πολύ πρόσφατα και προτεραιότητα του είναι να έρθει σε επαφή με άλλα κόμματα και να ανταλλάξει απόψεις και θέσεις. Όπως είπε τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούν κυρίως την εσωτερική διακυβέρνηση αλλά και το Κυπριακό.
 
«Σε πολύ πολύ μεγάλο βαθμό βρίσκουμε κοινό έδαφος και υπάρχει αλληλοκατανόηση κυρίως ως προς το πώς πρέπει να αναπτυχθεί αυτός ο διάλογος και να λειτουργήσει προς όφελος της κυπριακής κοινωνίας», είπε ο κ. Κουντούρης και σημείωσε πως το κόμμα του ήρθε για να εμπλουτίσει τον δημόσιο διάλογο και όχι να έρθει σε αντιπαράθεση με οποιονδήποτε.
 
Ερωτηθείς αν συζητήθηκε το θέμα των Προεδρικών Εκλογών, ο κ. Κυπριανού απάντησε αρνητικά ενώ σε συμπληρωματική ερώτηση προς τον κ. Κουντούρη τι θα πράξει το κόμμα του, είπε πως αυτή τη στιγμή εξετάζεται το όλο ζήτημα των Προεδρικών.
 
Όπως είπε κάνουν επαφές με όλους τους υποψηφίους και πολύ πιθανόν θα πάρει θέση για την υποστήριξη ενός από τους υφιστάμενους υποψήφιους Προέδρους της Δημοκρατίας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα κατέλθει αυτή τη στιγμή με δικό του υποψήφιο.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy