ΕΤΕΚ: Οι παραλίες αποτελούν εθνικό πλούτο και όχι οικόπεδο προς εκμετάλλευση

Έντονες επικρίσεις για ελλείψει πραγματικής πολιτικής βούλησης από την Τοπική Αυτοδιοίκηση εκτοξεύει το ΕΤΕΚ με αφορμή την ανάπτυξη των παραλιών.

Σε ανακοίνωσή του, το ΕΤΕΚ χαρακτηρίζει τα μέτρα που εξήγγειλε το Υπουργείο Εσωτερικών προς την ορθή κατεύθυνση, σημειώνοντας ωστόσο ότι «ελλείψει πραγματικής πολιτικής βούλησης για ποινική δίωξη και ταχεία παραδειγματική τιμωρία, όσων εξόφθαλμα καταπάτησαν το νόμο και συμπεριφέρθηκαν οσάν να είναι ιδιοκτησία τους οι παραλίες, περιλαμβανόμενης και της τοπικής αυτοδιοίκησης, τα μέτρα αυτά δεν πρόκειται να βελτιώσουν παρά οριακά την αισχρή κατάσταση την οποία παρατηρούμε σήμερα».

«Οι παραλίες της Κύπρου αποτελούν εθνικό πλούτο και όχι οικόπεδο προς εκμετάλλευση», αναφέρει το ΕΤΕΚ και συμπληρώνει: «Για άλλη μια φορά ακολουθείται μία καιροσκοπική προσέγγιση, όπου προς όφελος ιδιωτικών συμφερόντων ή πρόσκαιρου κέρδους αλλοιώνονται με μη αναστρέψιμο τρόπο παραλίες, κάτι το οποίο μεταξύ άλλων θα οδηγήσει στην καταστροφή του ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος του τουριστικού προϊόντος της Κύπρου».
 
Όπως αναφέρει, εκ του αποτελέσματος η Τοπική Αυτοδιοίκηση απέτυχε παταγωδώς στο ρόλο της, αφού αρκετές φορές αντί να είναι θεματοφύλακας των νόμων και της τάξης, πρώτη προχωρεί σε αυθαιρεσίες και παρανομίες.

Ζητά επίσης να δοθεί λύση επιτέλους στην πολυνομία και πολυαρχία που επικρατεί σήμερα στον τομέα διαχείρισης και προστασίας των παραλιών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy