Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής: Συστάσεις για γιατρούς χωρίς πτυχία – Έκκληση για λήψη μέτρων

Η Εταιρεία Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής καλεί τους αρμόδιους φορείς να λάβουν μέτρα για το φαινόμενο της άσκησης ιατρικής χωρίς πτυχία, με αφορμή τις πρόσφατες ειδήσεις για σύλληψη κομμωτή και αλλοδαπής γιατρού στη Λεμεσό οι οποίοι παράνομα ασκούσαν ιατρική και έκαναν θεραπείες αισθητικής φύσεως (Botox, fillers, κλπ).

Η Εταιρεία χαιρετίζει την επιτυχία της Αστυνομίας για τις συλλήψεις και καλεί όλους τους αρμόδιους φορείς να βάλουν τάξη σ’ αυτό το απαράδεκτο και επικίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία φαινόμενο.

Συστήνει επίσης στο κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό στις επιλογές του και να αποτείνεται στον ειδικό για το κάθε πρόβλημα του γιατρό.

“Πρέπει ο κάθε ασθενής να αναλογιστεί την ευθύνη που έχει απέναντι στον εαυτό του και να αποφεύγει τους επιτήδειους αυτού του είδους. Καυτηριάζουμε το φαινόμενο των ιατρών μαϊμού όπως και των παρανόμων αλλοδαπών με άγνωστα προσόντα και απαιτούμε από τους αρμοδίους όπως λάβουν τα απαραίτητα μέτρα”, αναφέρεται.

Στην ανακοίνωση προστίθεται ότι αυτά τα φαινόμενα συμβαίνουν και σε ινστιτούτα αισθητικής, “όπου αισθητικοί είτε προβαίνουν σε ιατρικές θεραπείες οι ίδιοι, είτε καλούν αποτυχημένους γιατρούς από το εξωτερικό οι οποίοι πολλές φορές εισάγουν ανεξέλεγκτα και χωρίς άδειες φάρμακα και υλικά εφαρμόζοντας θεραπείες σε χώρους που δεν συνάδουν με το κύρος της ιατρικής”.

“Ας αναλογιστεί ο καθένας πως με τις δικές του επιλογές επιτρέπει στον κάθε επιτήδειο να παίζει με την υγεία και τη ζωή του.
Ας αναλάβει και το κράτος και οι θεσμοί την ευθύνη που τους αναλογεί για τη διασφάλιση της ευνομίας αλλά και της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας. Ελπίζουμε οι πρόσφατες συλλήψεις να είναι ένα δείγμα ότι το κράτος και οι θεσμοί έχουν αναλάβει την ευθύνη που τους αναλογεί για τη διασφάλιση της ευνομίας αλλά και της διασφάλισης της Δημόσιας Υγείας”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy