Εθελοντές Πολιτικής Άμυνας καταγγέλλουν ατασθαλίες και διασπάθιση δημοσίου χρήματος

Σε καταγγελίες περί ατασθαλιών, παρατυπιών και διασπάθιση δημόσιου χρήματος στην Πολιτική Άμυνα προβαίνει, σε ανοικτή επιστολή της, Ομάδα Εθελοντών της Δύναμης, η οποία ζητά συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για να του παραθέσει όλα τα στοιχεία που έχει ενώπιον της με στόχο την άμεση διερεύνηση τους.

Στην επιστολή της με σημερινή ημερομηνία, η Ομάδα κάνει λόγο για κατάχρηση εξουσίας και «κατάφωρη παραβίαση των αρχών χρηστής διοίκησης» από συγκεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη σε σχέση με προκήρυξη διαγωνισμού για αγορά κρανών διάσωσης για τις ανάγκες της Δύναμης.

Η Ομάδα κάνει, επίσης, λόγο για επίδειξη ολιγωρίας από υψηλόβαθμα στελέχη στην εκτέλεση των καθηκόντων τους και κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος σε σχέση με ενοίκια, εικονικές υπερωρίες και ταξίδια στο εξωτερικό.

Οι Εθελοντές αναφέρονται στην επιστολή τους σε συγκεκριμένη περίπτωση ενός λειτουργού ο οποίος συμμετείχε τουλάχιστον σε 82 υπηρεσιακά ταξίδια σε μία δεκαετία και σε μια άλλη περίπτωση ενοικίασης αποθήκης η οποία είχε κριθεί ακατάλληλη προς χρήση.

Η Ομάδα αναφέρεται ακόμη και σε καταγγελίες εναντίον λειτουργού της Δύναμης για ισχυριζόμενη βιαιοπραγία κατά ανηλίκων τα οποία διέμεναν στον Χώρο Προσωρινής Φιλοξενίας στην Κοκκινοτριμιθιά και ο οποίος παραμένει μέχρι σήμερα στη θέση του.

Οι Εθελοντές εγείρουν επίσης ερωτήματα ως προς την μετακίνηση του μέχρι πρότινος Αν. Διοικητή της Πολιτικής Άμυνας Λουκάς Χατζημιχαήλ, ο οποίος προσπάθησε, όπως υποστηρίζουν, να διορθώσει όλα τα κακώς κείμενα που λάμβαναν χώρα κατά τη θητεία του προηγούμενου Διοικητή της Δύναμης ο οποίος επανήλθε στη θέση του.

Οι Εθελοντές είχαν ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό και τον περασμένο Μάιο με επιστολή τους, στην οποία εξέφραζαν την ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στη Πολιτική Άμυνα και στην οποία επισυνάπτονταν και οι 220 υπογραφές διαμαρτυρίας που είχαν συγκεντρώσει.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy