Εθνικό πάρκο σκοτώνει ανθρώπους για να προστατέψει τους ρινόκερους

Οι φύλακες του πάρκου έχουν πάρει εντολές να πυροβολούν και να σκοτώνουν όσους θεωρούν ύποπτους για λαθροθηρία, χωρίς να έχουν συνέπειες

Εκτός ορίων έχει φτάσει ο πόλεμος κατά της λαθροθηρίας στην Ινδία, καθώς εθνικό πάρκο σκοτώνει τους λαθροκυνηγούς προκειμένου να προστατέψει τα άγρια ζώα.

Στο εθνικό πάρκο Καζιράνγκα ζουν σήμερα περισσότεροι από 2.400 μονόκεροι ρινόκεροι, αριθμός που αντιστοιχεί στα 2/3 του παγκόσμιου πληθυσμού τους.
Το είδος είναι σε κίνδυνο, ωστόσο το κυνήγι του συνεχίζεται παράνομα, καθώς το κέρατό του πωλείται πολύ ακριβά στο Βιετνάμ και την Κίνα, όπου χρησιμοποιείται ως φάρμακο για τα πάντα, από τον καρκίνο ως την στυτική δυσλειτουργία. Πλανόδιοι πωλητές μάλιστα πωλούν 6.000 δολάρια τα 100 γραμμάρια, δηλαδή πιο ακριβό και από χρυσό.

Αυτό, ωστόσο, που δεν είναι ευρέως γνωστό είναι ότι οι φύλακες του πάρκου έχουν πάρει εντολές να πυροβολούν και να σκοτώνουν όσους θεωρούν ότι είναι λαθροκυνηγοί, χωρίς να έχουν συνέπειες για την πράξη τους αυτή. Μάλιστα, κάποια στιγμή δύο άτομα έχαναν καθημερινώς τη ζωή τους κάθε μήνα, με αθώους ντόπιους να είναι μεταξύ των θυμάτων.
Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι το 2015 περισσότεροι άνθρωποι σκοτώθηκαν από τους φύλακες του πάρκου, παρά ρινόκεροι από λαθροθήρες ενώ μέχρι στιγμής έχουν χάσει τη ζωή τους 50 άτομα.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy