Εθνικό Συμβούλιο Διαρροών

Οι διαρροές μέσα από τις τάξεις των μελών του Εθνικού Συμβουλίου είναι το «εθνικό σπορ» κάποιων πολιτικών μας ή, καλύτερα, κάποιων πολιτικάντηδων. Κάποιων που νομίζουν οι αφελείς ότι προσφέρουν «εθνική υπηρεσία» με το να βγάζουν στη φόρα τις θέσεις της πλευράς μας στις συνομιλίες. Θέσεις που –υποτίθεται- ότι αποτελούν στοιχεία των διαπραγματεύσεων και εν πολλοίς εκφράζουν τα σημεία εκκίνησης των θέσεών μας. Οι κουτοπόνηροι και ανεύθυνοι πολιτικάντηδες διαρρέουν τα όποια έγγραφα περιέλθουν στην κατοχή τους για να έχουν μετά να λέγουν «α, ξέρετε, άλλα υποστηρίζαμε και αλλού καταλήξαμε». Με άλλα λόγια, συνεχίζουν μέσω των διαρροών την πολεμική τους ενάντια στις προσπάθειες για εξεύρεση συμβιβασμών, ώστε να μπορέσουμε να φτάσουμε σε λύση του Κυπριακού. Οσο για τα έγγραφα, φτάνει να κοροϊδεύουμε εαυτούς και αλλήλους με την «εμπιστευτικότητα».

Φωνάζει ο κλέφτης για τις διαρροές

Ποιοι, παρακαλώ, αντέδρασαν αμέσως για τη διαρροή του –υποτίθεται εμπιστευτικού- εγγράφου του Εθνικού Συμβουλίου; Μα, ποιοι άλλοι από τους συνήθεις υπόπτους! Ο μεν Νικόλας του ΔΗΚΟ φωνασκούσε ότι «το Προεδρικό διέρρευσε το έγγραφο για να μην μάθει το κόμμα του και ο λαός τις υποχωρήσεις μας», ενώ δεν αντιστάθηκε στον πειρασμό να χαρακτηρίσει σαν «βυζαντινισμούς» τις υποτιθέμενες διαρροές από το Προεδρικό. Νικόλα, είσαι νέος στην πολιτική και όταν μιλάς για «βυζαντινισμούς» καλύτερα να μάθαινες από τον μπαμπά σου τον Τάσσο ποιος ήταν ο πρωταθλητής του «βυζαντινισμού» στην εποχή του. Πάντως, αυτός από το κόμμα σου προερχόταν. Οι δε υπόλοιποι των απορριπτικών δεν πήγαν πίσω. Εχει μάλιστα ενδιαφέρον ότι διέρρευσαν το έγγραφο στους ομογάλακτούς τους. Τι θυμίζει η συμπεριφορά τους; Τη γνωστή ελληνική ρήση «φωνάζει ο κλέφτης».

Η Ελένη Θεοχάρους σαν joke politician

Οι Αγγλοι έχουν έναν ωραίο χαρακτηρισμό για όσους υποβάλλουν υποψηφιότητες για διεκδίκηση διαφόρων αιρετών αξιωμάτων, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν έχουν καμιά τύχη. Τους αποκαλούν «joke candidates», δηλαδή κάτι σαν υποψηφίους της πλάκας ή, κατά το κυπριακότερο, υποψηφίους της γεμωσιάς. Η ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους βάλθηκε να μας αποδείξει ότι από σοβαροφανής πολιτικός μετατρέπεται σε ένα είδος joke politician, δηλαδή σε πολιτικό της πλάκας. Ακόμα μια-δυο δηλώσεις του τύπου «θα αυτοπυρποληθώ για την Ενωση» και θα κερδίσει επάξια τον τίτλο αυτό. Ακούγοντάς την απλά διερωτάσαι: «Μα, πού ζει η ευλογημένη;» Απάντηση, στον κόσμο της!

Θύμα του λαϊκισμού και ο Γενικός Εισαγγελέας

Η υπόθεση της Focus άφησε εκτεθειμένο τον Γενικό Εισαγγελέα, κάτι που διαπίστωσαν πολλοί σχολιαστές. Η αρχική (και τελική) του τοποθέτηση ότι δεν υπάρχουν ποινικά αδικήματα στην όλη υπόθεση έπρεπε να αποτελέσει τον καθοδηγητικό φάρο στο χειρισμό της όλης υπόθεσης. Αντίθετα όμως, ο Κώστας Κληρίδης (προς τον οποίο τρέφουμε μεγάλη εκτίμηση) έπεσε στην παγίδα του λαϊκισμού και μας οδήγησε στο πολυθρύλητο πόρισμα των ερευνών της Αστυνομίας, ένα πόρισμα που αφήνει εκτεθειμένους όσους διαλαλούσαν -και διαλαλούν- ότι το ΑΚΕΛ πήρε χρήματα από την Focus.

Σε τι χρησιμεύει η «έκθεση ιδεών» της Αστυνομίας; Ποιο πρακτικό σκοπό εξυπηρετεί πέραν από το να χύνει νερό στο μύλο των συκοφαντιών; Και, ασφαλώς, συνεχίζουν κατ’ εξακολούθηση οι διαρροές από τους ανακριτές που ρεζιλεύουν ολόκληρο το σώμα. Αλήθεια, τι κέρδισε είτε ο Γενικός Εισαγγελέας, είτε όσοι φωνασκούσαν από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τη Focus; Ποιο το πρακτικό όφελος από τις μακροχρόνιες έρευνες της Αστυνομίας;

Το sms της ημέρας
Τώρα κατάλαβα γιατί θέλει να αυτοπυρποληθεί η Ελένη Θεοχάρους. Αφού, έτσι κι αλλιώς, καμένη είναι, τι θα χάσει;

ΤΟΞΟΤΗΣ

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy